enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Belçika’da otomobil kalabalığın arasına daldı: 6 ölü, 10’u ağır çok sayıda yaralı var

Belçika’nın güneyindeki Strépy – Bracquegnies kasabasında karnaval kutlaması için toplanan kalabalığın arasına hızla dalan bir otomobil, 6 …

Belçika’da otomobil kalabalığın arasına daldı: 6 ölü, 10’u ağır çok sayıda yaralı var
20.03.2022
177
A+
A-

Belçika’nın güneyindeki Strépy – Bracquegnies kasabasında karnaval kutlaması için toplanan kalabalığın arasına hızla dalan bir otomobil, 6 kişinin ölümüne, 10’u ağır çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Polis, olaydan sonra kaçan otomobil sürücüsünü yakaladı. 

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, kazaya polisten kaçan 2 genç neden oldu. Ancak bu bilgi resmi makamlarca henüz doğrulanmadı.

Polisten yapılan açıklamada, olayın bir terör saldırısı olmadığı belirtildi. 

Olay, başkent Brüksel’in 50 kilometre güneyinde, Fransızca konuşulan Valon bölgesindeki La Louvière yakınlarında meydana geldi.

La Louvière’e bağlı Strépy – Bracquegnies kasabasındaki karnaval kulübü “Lez Boute – en – train” üyesi, yaklaşık 200 kişi Pazar sabahı erken saatlerde Strépy Kranavalı’nı kutlamak için toplanmıştı.

Topluluğun, bir spor salonu önünde, geçit töreni için hazırlık yaptığı sırada, otomobil son hızla kalabalığın arasına girdi. Hızını kesmeyen araç ilerlemeye devam etti. İlk belirlemelere göre, otomobilin çarptığı 6 kişi yaşamını yitirdi. 10’u ağır olmak üzere çok sayıda kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarına göre, sürücü fren yapmadı ve bazı kurbanlar, otomobil tarafından 100 metre kadar sürüklendi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.