enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2592
EURO
37,6364
ALTIN
2.916,34
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale bugün yepyeni bir geleceğe kucak açıyor

Türkiye’nin en önemli projeleri arasında olan 1915 Çanakkale Köprüsü, bugün, Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümünde hizmete girdi. Açılış …

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale bugün yepyeni bir geleceğe kucak açıyor
18.03.2022
156
A+
A-

Türkiye’nin en önemli projeleri arasında olan 1915 Çanakkale Köprüsü, bugün, Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümünde hizmete girdi.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coşkunuz coşkumuzdur bu ilginiz bugün açılışını yaptığımız bu eserin ne anlama geldiğini en güzel şekilde ifade etmektedir. Binlerce yıl boyunca farklı medeniyetlerin kültürlerin göz bebeği olmuş Çanakkale bugün yepyeni bir geleceğe kucak açıyor. Çanakkale Boğazı’na taktığımız yakut bir gerdanlık olarak gördüğümüz köprünün açılını yapmak üzere bir aradayız” dedi.

‘1915 Çanakkale Köprüsü her bir teknik özelliğiyle de farklı anlamlar taşıyor’

Cumhur İttifakı olarak bunu açmak bize nasip oldu. 1915 Çanakkale Köprüsü her bir teknik özelliğiyle de farklı anlamlar taşıyor” diyen Erdoğan, “Kule yüksekliği 318 metre, Mart’ın 18’ini ifade ediyor. 3 mart ayı 18 bugün. Orta açıklığın uzunluğu 2023 metre ise Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’ün ve o tarihe atfettiğimiz büyük hedeflerimizin remzidir işaretidir. Mücadeleyi verenlerin torunları olarak buradayız” değerlendirmesinde bulundu.

1.5 saatlik ulaşım 6 dakikaya düşecek

1 buçuk saatlik ulaşım süresini 6 dakikaya düşürecek köprü, birçok yönden bölgenin kalkınmasında önemli görevler üstlenecek.

Köprü, Marmara ve Ege bölgelerindeki limanlar, demir yolu ve hava ulaşım sistemlerinin entegrasyonunu sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün açılışı yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tanıtımını içeren video paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışının yapılacağı 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tanıtımını içeren videoyu, Twitter hesabından paylaştı. Erdoğan, paylaştığı videoya “Çanakkale Zaferimizin nişanesi, Türkiye’nin tarihe damgası…” notunu ekledi.

‘Ülkemizin simge yapılarından biri bugün milletiyle buluşuyor’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise törende yaptığı konuşmada ”Ülkemizin simge yapılarından biri bugün milletiyle buluşuyor. Ortada büyük bir resim var. Büyük ve güçlü Türkiye resmi. Amacımız güvenli ekonomik konforlu ve sürdürülebilir bir ulaştırma sistemidir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.