enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Rus saldırılarından kaçan 4 yaşındaki çocuk kayboldu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 22’nci gününde acı olaylar yaşanmaya devam ediyor. Dört yaşındaki bir çocuk, büyükannesi ve diğer altı kişiyle …

Rus saldırılarından kaçan 4 yaşındaki çocuk kayboldu
18.03.2022
157
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 22’nci gününde acı olaylar yaşanmaya devam ediyor.

Dört yaşındaki bir çocuk, büyükannesi ve diğer altı kişiyle birlikte Rus saldırılarından kaçıyordu. Tekne alabora oldu. Küçük çocuk dahil 6 kişi hala kayıp.

Çocuğun büyükannesi ve başka bir kadın ölü olarak bulundu.

Daha önce kaçmayı denemişler

25 yaşındaki perişan anne Anna Yakhno, oğlu Sasha Zdanovych’in can yeleği giydiğini ve 10 Mart’tan beri kayıp olduğunu anlattı.

Yakhno, 24 Şubat’ta Rus saldırıları başladığında oğlunun büyükanne ve büyükbabasıyla Vyshgorod bölgesinde kaldığını dile getirdi.

Aramanın Vyshgorod bölgesinde başladığını söyleyen anne, şu anda herhangi bir yerde olabileceğine inandığını söyledi.

Yakhno, oğlu ve kayınvalidelerinin daha önce kara yoluyla kaçmaya çalıştıklarını bombardıman nedeniyle geri dönmek zorunda kaldıklarını aktardı.

Yollar kapalı olduğu için teknelerle kaçarak köyü terk etmeye karar verdiklerinde de bu acı olayın gerçekleştiğini söyledi.

“Mucizeye inanıyoruz”

Yakhno, “Mucizeye inanıyoruz ve herhangi bir yararlı bilgiyi bekliyoruz” dedi.

Rus birliklerinin hareketi nedeniyle bağlantısı kesilen köylerden birinde saklandığını umduğunu da sözlerine ekledi.

Yakhno, teknenin Kiev rezervuarını (Kiev Denizi olarak da bilinen Dinyeper üzerinde) geçtiğini ve bir Ukraynalı özel birlik subayı taşıdığını söyledi.

KAYNAK: THE INDEPENDENT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.