enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7026
EURO
35,1223
ALTIN
2.450,77
BIST
10.377,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

Winamp’in orijinal tasarımı NFT oluyor: Açık artırmayla satılacak

Winamp, 1997’de piyasaya sürdüğü MP3 oynatıcısının orijinal arabirimini NFT olarak satacağını duyurdu. Nostalji ve kripto parayı birleştiren …

Winamp’in orijinal tasarımı NFT oluyor: Açık artırmayla satılacak
17.03.2022
185
A+
A-

Winamp, 1997’de piyasaya sürdüğü MP3 oynatıcısının orijinal arabirimini NFT olarak satacağını duyurdu.

Nostalji ve kripto parayı birleştiren firmalar kervanına katılan Winamp, 1997’de hazırlamış olduğu arabirimi 22 Mayıs’a kadar OpenSea üzerinden açık artırmada olacak. Ardından orijinal arabirimi temel alan 20 görsel çalışma daha satılığa çıkarılacak.

CHIP Online’ın aktardığına göre, elde edilen gelirin Winamp vakfına aktarılacağı ve hayır işleri için kullanılacağı açıklandı.

NFT satışı, bir tanıtım hareketi ve bir bağış toplama çabasının birleşimi gibi görünüyor. Winamp, sanatçılardan 15 Nisana kadar Winamp tabanlı eserler göndermelerini istiyor. Seçilen 20 eser satışa çıkarılacak ve sanatçılara her birinden elde edilen gelirin yüzde 20’si verilecek.

On dokuzu 100 kopya olarak satılacak ve geri kalanın 97 kopyası olacak parçaların fiyatının 0.08 Ethereum olacağı belirtildi. Sanatçılar, satıcının kendi fiyatını belirleyeceği sonraki satışlarda telif ücretlerinin yüzde 10’unu alacaklar.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.