enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1972
EURO
38,1073
ALTIN
2.900,43
BIST
9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Çok Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart’ta Brüksel’deki NATO Liderler Zirvesi’ne katılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart’ta …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart’ta Brüksel’deki NATO Liderler Zirvesi’ne katılacağını açıkladı
16.03.2022
125
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart’ta Brüksel’deki NATO Liderler Zirvesi’ne katılacağını, zirvede Rusya-Ukrayna arasındaki süreçle ilgili görüşmeler yapacaklarını açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından bazı detaylar şöyle:

-Ukrayna ve Rusya bağlamındaki gelişmeleri ele aldık. Mart’ın 24’ünde NATO Liderler Zirvesi’nde, kaldığımız yerden görüşmeleri devam ettirme fırsatı bulabiliriz. Avrupa güvenliğine dair değerlendirmelerimizi paylaştık.

-Polonya ile ticaret hacmimiz salgın koşullarına rağmen yüzde 28 artış göstererek, 8,3 milyar dolara ulaştı. 10 milyarlık hedefimize çok yaklaştık. Polonya ile bölgesel konularda yakın bir iş birliğimiz mevcut.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

-“Geçen sene Türkiye’yle savunma alanında çok güzel bir işbirliği başlattık. Bu işbirliğini geliştirmeye devam edeceğiz.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerimizi ilettim. Barış için ne kadar çok uğraştığını biliyorum. Polonya da Türkiye gibi barış için çaba gösteriyor.

Türkiye coğrafi ve siyasi anlamda çok önemli bir devlet olarak bu bölgede barışın sağlanmasında çok büyük bir rol oynuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.