enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5595
EURO
36,1679
ALTIN
2.999,32
BIST
9.482,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C

TAYSAD kadın çalışan istihdamına ilham verecek

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), otomotiv tedarik sektöründeki kadın çalışan istihdamını artırmak amacıyla önemli bir …

TAYSAD kadın çalışan istihdamına ilham verecek
16.03.2022
135
A+
A-

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), otomotiv tedarik sektöründeki kadın çalışan istihdamını artırmak amacıyla önemli bir projeye imza attı.

İSTANBUL (İGFA) – TAYSAD, örnek projesi ile hem kadın istihdamını artıracak hem de diğer sektörlere ilham olacak.

Türkiye otomotiv tedarik sanayisinin çatı kuruluşu Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) de bu sorundan yola çıkarak toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek adına otomotiv sektörüne rol model olacak bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda TAYSAD, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve danışmanlık şirketi Arbor Impact iş birliği ile sektördeki kadın çalışan sayısını artırmak amacıyla “Fırsatı Eşitle Yeteneği Çeşitle (FEYÇ)” isimli projeyi hayata geçirdi.

Proje ile toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi amaçyana TAYSAD, otomotiv tedarik sanayiinde rol model olacak bir toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımının oluşturulması, sektördeki kadın istihdamının artırılması ve diğer sektörler için de bir yol haritası oluşturacak uygulamaların hayata geçirilmesini hedefledi.

Proje dahilinde TAYSAD üyelerinden seçilen 5 pilot kuruluşun 12 ay boyunca üretim sahalarının gerekliliklerine göre kadın çalışan sayısını artıracak uygulamalar geliştirmesi planlanıyor. Otomotiv tedarik sektörünün mavi yakalı kadın işçi istihdamı noktasında desteklenmesini amaçlayan projenin otomotiv tedarik sanayisinin ardından dalga dalga ülke geneline yayılmasını amaçlanıyor.

Projenin ayrıntıları hakkında bilgiler veren TAYSAD Denetleme Kurulu Başkanı Özge Özen Kural, projenin geçen yılın Eylül ayında hayata geçirildiğini söyledi. “Üretimdeki maliyet baskısı ile oluşan daralmalar, çip krizi, hammadde sıkıntısı gibi sektörel zorlukları deneyimlerken; diğer yandan iklim krizi, sürdürülebilirlik, istihdam ve hayata eşitsiz katılım, pandemi ile artan yoksullaşma, eşitsizliklerin derinleşmesi gibi pek çok zorlukla yüz yüze geldik” ifadelerini kullanan Özge Özen Kural, “Bu zorlu durumlardan en çok kadınlar, çocuklar, yaşlılar, yoksulluk sınırında yaşayanlar ve engelli bireyler etkilendi. Uluslararası Çalışma Örgütü’ne göre; 2019 ve 2020 yılları arasında dünya genelinde, kadın istihdamı yüzde 4,2 azaldı ve bu 54 milyon iş kaybı anlamına geliyor. Bugüne gelindiğinde ise kadın çalışan sayısının 2019’a göre 13 milyon azalması öngörülüyor” diye konuştu.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.