enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C

BluTV’nin Belgesel Dizisi ‘OYUN’dan İlk Fragman Geldi

On yıllardır büyümesini hız kesmeden sürdüren oyun sektörü, günümüzde milyarlarca doların döndüğü dünyanın en büyük sektörlerinden biri haline …

BluTV’nin Belgesel Dizisi ‘OYUN’dan İlk Fragman Geldi
15.03.2022
194
A+
A-

On yıllardır büyümesini hız kesmeden sürdüren oyun sektörü, günümüzde milyarlarca doların döndüğü dünyanın en büyük sektörlerinden biri haline dönüştü. Sektör, oyun teknolojilerinden oyun türlerine ve bu oyunların pazarlanmasına kadar devasa dönüşümlere imza attı.

Türkiye’de en fazla aboneye sahip dijital içerik platformu BluTV de bu devasa sektöre odaklanmaya karar verdi. Platform, geçtiğimiz gün “OYUN” isimli belgesel serisinin ilk fragmanını yayımladı. BluTV’nin yeni orijinal yapımı, oyun sektörünün Türkiye’de 1980’lerde ortaya çıkışına ve günümüzdeki gelişimine odaklanıyor.

‘Oyun’ fragmanı:

Belgesel, “EKOSİSTEM”, “GAMER” ve “ESPOR” başlıklarını irdelemek üzere üç bölümden oluşuyor. İlk bölüm olan Ekosistem bölümünde oyun sektörünün bel kemiğini oluşturan üretici, geliştirici, yayıncı ve oyuncularla yapılan görüşmeler ile Türkiye’de hızla gelişmeye devam eden ekosisteme odaklanılıyor. Bu bölümde kardeşi şirket Masomo dahil küresel çapta başarı yakalayan yerel oyun üreticileri, popüler içerik üreticileri ve menajerleri konuk olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci bölüm Gamer’da ise çocukluğunu ve gençliğini video oyunlarıyla geçiren neslin, oyunlarla tanışma hikâyeleri ve anıları işleniyor. Cenk Durmazel, Erdem Uygan, Kaan Sezyum, Levent Pekcan ve Ataberk Palacıoğlu gibi isimlerin yer aldığı bölümde kime ‘gamer’ denir sorusuna cevap aranıyor.

Belgeselin üçüncü bölümü de hem ülkemizde hem de dünyada büyümeyi sürdüren espor işleniyor. Bu bölümde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük spor kulüplerinin yanı sıra bağımsız espor takımları, yöneticileri ve profesyonel oyuncular konuk oluyor. Ayrıca bu yıl Formula 2’de mücadele edecek, kendisini espor alanında duyuran Cem Bölükbaşı da bölümde yer alıyor.

BluTV’nin yeni belgesel dizisi Oyun, 17 Mart’ta yayımlanacak.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.