enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Morawiecki: Putin ile mücadelenin bir maliyeti var

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkenin Batı Pomeranya bölgesinde yapımı süren Baltık boru hattı ile ilgili çalışmaları denetlemek üzere …

Morawiecki: Putin ile mücadelenin bir maliyeti var
12.03.2022
194
A+
A-

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkenin Batı Pomeranya bölgesinde yapımı süren Baltık boru hattı ile ilgili çalışmaları denetlemek üzere Goleniow şehrine yaptığı ziyaret sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Polonya Başbakanı Morawieck yaptığı açıklamada, “Putin ile olan mücadelenin bedelini yüksek akaryakıt, yüksek gaz fiyatlarında ve diğer ham madde fiyatlarında görmekteyiz ve üstlenmekteyiz. Söz konusu ham maddeler gıdaya dönüşüyor. Örnek olarak tahıl fiyatlarındaki artış daha yüksek gıda fiyatlarına yol açıyor. Biz bu durumu bağımsızlık mücadelemiz olarak görüyoruz. On yıllardır hatta yüzyıllardır Rusya’ya köle olmamak için verdiğimiz mücadele devam ediyor. Enflasyona karşı kalkan genişletilecek. Şimdi Putin karşıtı bir kalkan üzerinde çalışıyoruz. Çünkü Putin siyaseti ve propagandasıyla devletlerin egemenliğini yok eden bu acımasız güce karşı direnmek zorunda olduğumuz tarihi bir zamandayız. Bu güç bugün Ukrayna’da masum insanları öldürerek katliama sebep oluyor” dedi. Başbakan Morawiecki ayrıca açıklamasında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle ülkedeki yükselen enflasyona dikkat çekerek, “Putin ile mücadelenin de bir maliyeti var. Bu yüzden enflasyona karşı ekonomik koruma kalkanı programının süresinin uzatılacağını söyleyebilirim” ifadelerine yer verdi.

“Baltık Boru Hattı’nın en kısa sürede bitirilmesi gerekir”

Başbakan Morawiecki konuşmasında Baltık Boru Hattı’nın önemine de değinerek, “Rusya’nın Batı ülkelerine karşı her fırsatta şantaj malzemesi olarak kullandığı petrol ve gaz konusunda Baltık Boru Hattı’nın bizi bağımsız kılacak derecede önemli bir altyapı yatırımı olduğu ortaya çıktı. Bu projenin mümkün olan en kısa sürede bitirilmesi ve bu konuda ülkelerimizin Rusya’dan bağımsızlığını bir an önce kazanması gerekir. Avrupa Birliği’nin (AB) durumun önemini kavramış olması ve bu konuyu ana politika olarak benimsemesi çok önemli” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.