enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

ABD’de 1,5 trilyon dolarlık harcama paketi Senato’dan geçti

Abd’de Ukrayna’ya yardım paketini de içeren ve hükümetin 30 Eylül’e kadar fonlanmasını sağlayan 1,5 trilyon dolarlık bütçe tasarısı Senato’da …

ABD’de 1,5 trilyon dolarlık harcama paketi Senato’dan geçti
11.03.2022
150
A+
A-

Abd‘de Ukrayna’ya yardım paketini de içeren ve hükümetin 30 Eylül’e kadar fonlanmasını sağlayan 1,5 trilyon dolarlık bütçe tasarısı Senato’da onaylandı. Paket Senato’da 31’e karşı 68 oy gibi büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Tasarı Başkan Joe Biden’ın imzasına sunulacak.

SAVUNMA DIŞINDAKİ HARCAMALARA 730 MİLYAR DOLAR AYRILACAK

Senato’dan geçen tasarı ABD’de yurtiçi kurumların harcamalarındaki en büyük artışa olanak sağlayacak. Tasarıyla savunma harcamaları dışındaki ihtiyari harcamalara 730 milyar dolar ayrılacak. Böylelikle bu harcama kaleminde yüzde 6,7’lik artış olacak.

PENTEGON’UN YILLIK HARCAMALAR 743 MİLYAR DOLAR

Pakette Pentagon’un yıllık harcamaları 743,4 milyar dolar olarak öngörüldü. Bu kalem Başkan Joe Biden’ın 715 milyar dolarlık savunma harcamaları talebinin üzerinde gerçekleşti.

ALTYAPI DÜZENLEMESİ FONLANABİLECEK

Paketin Senato’da onaylanmasıyla Başkan Biden’ın altyapı düzenlemesi aylarca süren ertelemenin ardından tümüyle fonlanabilecek. Enerji Bakanlığı’nın iklim odaklı girişimleri için yüzde 10’luk bir artış yaşanacak.

ABD, Dünya, Ekonomi, Haberler

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.