enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1591
EURO
38,0828
ALTIN
2.900,26
BIST
9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C

Kar tatilinde DYK ödenir mi 2022? Kar tatilinde ek ders var mı?

Kar tatilinde DYK ödenir mi, kar tatilinde ek ders var mı sorularının yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Kar tatilinde ek ders …

Kar tatilinde DYK ödenir mi 2022? Kar tatilinde ek ders var mı?
11.03.2022
255
A+
A-

Kar tatilinde DYK ödenir mi, kar tatilinde ek ders var mı sorularının yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Kar tatilinde ek ders ücreti ve Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) ücreti ödenir mi, konusuna dair detayları sizler için derledik.

KAR TATİLİNDE DYK ÖDENİR Mİ?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı kararının “II. Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 24. maddesi şu şekildedir:

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”

Kar Tatilinde Ek Ders ders ücretleri hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüklerine de yazı gönderilmiştir. Buna göre kar tatilinde ek ders ve DYK ücretlerinin ödeneceği söylenebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 Şubat 2016 tarihinde yayımladığı resmi yazıda şu ifadeler yer almaktadır;

“Eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin, kar yağışı nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği iş günlerinde fiilen yerine getiremedikleri destekleme ve yetiştirme kurslarındaki aylık karşılığı ders ve varsa ek ders görevlerini yapmış sayılmaları gerektiği değerlendirilmektedir.”

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.