enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Netflix, Türkiye’deki Projesi İçin En Büyük Zirvesini Yaptı

Bundan 6 ay önce Habitat Derneği ve ICC Türkiye ile iş birliği yaparak Geleceğin Ekranı Projesi’ni hayata geçiren Netflix, bugün projenin en …

Netflix, Türkiye’deki Projesi İçin En Büyük Zirvesini Yaptı
10.03.2022
166
A+
A-

Bundan 6 ay önce Habitat Derneği ve ICC Türkiye ile iş birliği yaparak Geleceğin Ekranı Projesi‘ni hayata geçiren Netflix, bugün projenin en kapsamlı zirvesini gerçekleştirdi. Dijital okuryazarlık ve dijital ebeveynlik bilincinin yaygınlaştırılmasını hedefleyen projenin bugünkü zirvesine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve UNICEF Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Sema Hosta da katıldı.

Netflix, zirvede projenin 6 ay içinde elde ettiği başarıyı paylaştı. Buna göre proje, 6 ay içinde 61 ilden 1000’e yakın öğretmen ve ebeveyn, akademisyenler eşliğinde düzenlenen eğitim programlarına katıldı. Uzman konukların katıldığı podcast yayınları da geniş kitlelere ulaşmayı başardı.

“RTÜK, dijitalleşmenin karşısında değildir”

Başlangıcında bir yıl içinde 3000’i aşkın öğretmen ve aileyi bilgilendirmeyi hedefleyen projenin bugünkü zirvesinde bazı önemli açıklamalar da yapıldı. Bu açıklamalardan biri, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den geldi. Şahin, projenin değerli bir çalışma olduğuna dikkat çekerken, RTÜK’ün dijitalleşmenin karşısında olmadığını vurguladı. RTÜK Başkanı Şahin’in açıklaması şu şekildeydi:

“Karasal ile başlayan yayıncılık alanı internetle bambaşka bir noktaya ulaştı, akıllı cihazlar ve dijital argümanlarla zirveye çıktı. Artık bambaşka bir yayıncılık dünyasıyla karşı karşıyayız. Her birimizin cebinde adeta birer canlı yayın aracı veya televizyon var. Yayıncılık karasaldan internet ortamına oradan da sosyal mecralara kaymış durumda. Geleneksel yayıncılık yapan kuruluşlar artık kendilerini çağa uydurarak dijital alanda boy gösteriyor.

Bu bahsettiklerim dijital evrenin olumlu görülebilecek yanlarından iken diğer yandan dijital dünyanın risklerine karşı çocuk ve gençlerimizi muhafaza etmek zorundayız. Medya okuryazarlığı alanında otorite olan Üst Kurulumuz, Milli Eğitim müfredatında var olan bu dersin içeriğini dijital okuryazarlık unsurlarının eklenmesiyle güncellemektedir. Dijital okuryazarlığı çok önemsiyoruz ve bu projenin amacıyla RTÜK’ün amacı aynıdır.

RTÜK, dijitalleşmenin karşısında değildir. Tam tersine geleneksel radyo ve televizyonların yeni tarz yayıncılığa ayak uydurmalarını tavsiye ediyoruz. Yakında yeni oyuncularla bu alan daha da güçlenecek. Uluslararası markalar Türkiye’ye ve ülkemiz ekonomisine güveniyor. Milletimizin dinamizmi onların iştahını kabartıyor. Türkiye kendi dinamikleriyle dünyanın dikkatle takip edilen ülkeleri arasındadır.”

“Güvenli internet kullanımının sağlanması gerekli”

Proje ortaklarından Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, yaptığı açıklamada “Akıllı teknolojik araçların çocuklar ve gençler tarafından etkin bir şekilde kullanılıyor olması, bu kitlenin güvenli internet kullanımının sağlanması gerekliliğini de ortaya koyuyor. Son zamanlarda ebeveynler arasında en çok konuşulan konulardan birinin çocukları için olan ekranların güvenli ve etkili kullanılması olduğunu görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Siber güvenlik de bu alandaki okuryazarlığa bağlı:

ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mazhar U. Basmacı, açıklamasında farklı bir noktaya değinerek dijital okuryazarlığın siber güvenlik açısından da önemli olduğunu vurguladı.

“Gençlik, en büyük sermayemizdir. Teknolojiyi doğru kullanmak ve anlamak için dijital okuryazarlığın yanı sıra güvenliğine ilişkin toplum nezdinde farkındalık artıracak projeler de önem kazanıyor. Siber güvenlik yalnızca teknik bir meseleden ibaret değil. Siber âlemden güven içinde faydalanmanın yolu bu alandaki okuryazarlığı ve toplumsal bilinci arttırmaktan geçiyor.”

Netflix’in ebeveyn kontrolü araçları Türkiye’de aktif olarak kullanılıyor:

Netflix İletişim Müdürü Artanç Savaş da yaptığı açıklamada Netflix’te ailelere ücretsiz olarak sunulan ebeveyn kontrolü araçlarının Türkiye’de ailelerin %98’i tarafından faydalı bulunduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.