enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Ramazan ayı öncesi nereye gidilir? Ramazan ayı öncesi gidilecek tatil rotaları

İlkbaharın ilk aylarında hem keyifli hem de eğlenceli bir tatil rotası oluşturarak ülkemizin güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Peki Ramazan ayı …

Ramazan ayı öncesi nereye gidilir? Ramazan ayı öncesi gidilecek tatil rotaları
10.03.2022
185
A+
A-

İlkbaharın ilk aylarında hem keyifli hem de eğlenceli bir tatil rotası oluşturarak ülkemizin güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Peki Ramazan ayı öncesi nereye gidilir? Ramazan tatilinde nereye gidilir? Nisan ayında nereye gidilir? İşte Ramazan ayından hemen önce gidebileceğiniz en güzel yerler…

Nisan ayına yaklaşırken Ramazan coşkusu da yavaş yavaş etrafımızı sarmaya başladı. Manevi açıdan zengin ve huzurlu hissettiğimiz bu dönemde seyahat etmek bazen zorlayıcı olabiliyor. Aileniz ve sevdiklerinizle ilkbaharın tadını çıkarabileceğiniz ufak gezi rotaları oluşturarak zamanınızı keyifli kılabilirsiniz. Özellikle ülkemizde var olan tarihi ve kültürel dokuların yoğunluğu adeta görenleri kendine hayran bırakıyor. Sizde hem dinlenebileceğiniz hem de eğleneceğiniz seyahat rotalarıyla Ramazan ayına girmeden harikulade anlara imza atabilirsiniz. Gelin Ramazan ayı öncesi ailenizle gidebileceğiniz en güzel yerlere birlikte göz atalım.

RAMAZAN AYI ÖNCESİ NERELERE GİDİLİR?

Masmavi suların ve yemyeşil orman denizlerinin iç içe geçtiği ülkemizde ister doğanın zenginliğine şahit olabilir ister tarihin tozlu sayfalarına yolculuk edebiliriz. Ramazan ayı öncesinde mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • Maşukiye
  • Güney Kurtalan Ekspresi
  • Edirne
  • Türkiye’nin en iyi kaplıcaları
  • Bolu

MAŞUKİYE

İstanbul’a ortalama 1.5 saat uzaklıkta yer alan Maşukiye, zengin doğası ve harikulade dokusuyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor.

Maşukiye

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı olan Maşukiye her mevsim benzersiz bir manzarayı gözler önüne seriyor. Eğer rotanızda buraya yer vermek istiyorsanız bir yandan Sapanca Gölü’nün göz alıcı atmosferine kucak açabilir bir yandan da Kartepe’deki meşhur kayak merkezinde unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz.

Kartepe

Çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği Maşukiye’de Ramazan ayı öncesi güzel bir piknik, doğa yürüyüşü ya da ATV safari gibi aktivitelere de şans vermeyi unutmayın. Aynı zamanda Kartepe’ye giderek burada kayak yapabilir veya Sapanca Gölü kenarında mükellef bir kahvaltı da yapabilirsiniz.

Sapanca Gölü

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ

Son dönemlerin en sık tercih edilen seyahat rotalarından biri de Güney Kurtalan Ekspresidir. Tek bir yeri gezmektense aynı anda her yeri görebilme imkanına sahip olmak isterseniz tren yolculukları tam da aradığınız şey olabilir.

Güney Kurtalan Ekspresi tren yolculuğu

Ankara’dan başlayan Güney Kurtalan Ekspresi Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır’a doğru devam edip Siirt’in Kurtalan ilçesinde son buluyor. 

Güney Kurtalan Ekspresi

Ramazan ayı öncesi aileniz ve dostlarınızla unutulmaz bir hatıraya sahip olmak için mutlaka Güney Kurtalan Ekspresini deneyimlemelisiniz. Yanınıza kutu oyunları, kitaplar ve fotoğraf makinesi alarak bir günlük yolculuğunuzu keyifli hale getirmek sizin elinizde.

Güney Kurtalan Ekspresi özellikleri

EDİRNE 

Yüzyıllardır pek çok medeniyetin göz bebeği haline gelen Edirne, köklü tarihi ve kültürel dokusuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Osmanlı dönemine ait pek çok mimari örneği içerisinde barındıran Edirne’ye gelmeyi düşünüyorsanız ilk görmeniz gereken yer elbette Selimiye Camii olacaktır. 

Edirne, Selimiye Camii

1575 yılında inşa edilen cami dönemin önde gelen isimlerinden Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak bilinmektedir.  2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde yer alan cami, 101 farklı lale deseninin yer aldığı çini süslemeleri ve tasarımıyla yıllar geçmesine rağmen görenleri kendine hayran bırakıyor. Öte yandan Edirne’nin en ünlü camileri arasında Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve Muradiye Camii yer almaktadır.

Selimiye Camii

Ramazan ayı öncesi Edirne’ye gelerek hem bu camileri gezebilir hem de yöresel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. 

Edirne

TÜRKİYE’NİN EN İYİ KAPLICALARI

Ramazan ayı öncesi pek çok hastalığa şifa olan kaplıcalara giderek bedeninizi dinlendirebilirsiniz. Termal suları açısından zengin bir kaynağa sahip ülkemizde özellikle Denizli, Afyonkarahisar, Ankara, İzmir, Bursa ve Kırşehir‘de çok popüler kaplıcalar bulunmaktadır.

Kaplıca

Türkiye’de yer alan 180 kaplıca tesisinden size en uygun olanı seçerek kendinizi şımartacağınız güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Kaplıca

BOLU

Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Bolu, hem doğa harikası manzaralarıyla hem de İstanbul’a yakın olması sebebiyle yoğun ilgi görüyor. İster günü birlik gezilerinizde ister birkaç günlük seyahat planlarınızda muhteşem anlar yaşayabileceğiniz Bolu’da şehrin karmaşasından uzaklaşıp eşsiz manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Bolu

Özellikle Bolu denildiğinde akla ilk olarak Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı geliyor. Köknar ve çam ağaçlarının arasında bir yandan doğanın renklerle dansına şahit olabilir bir yandan da yürüyüş, kamp ve kuş gözlemciliği gibi aktivitelerle gününüzü zenginleştirmek sizin elinizde. Ramazan ayı öncesi mutlaka kendinizi ödüllendirebileceğiniz güzel bir seyahat rotası çizerek keyifli anların tadını çıkarmaya özen gösterin.

Yedigöller Milli Parkı

KEYİFLİ VAKİTLER!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.