enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7173
EURO
35,4912
ALTIN
2.500,21
BIST
10.861,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
32°C
SON DAKİKA
17:26 Bursa’da AVM önündeki gider kokusu çözülmüyor!
17:08 Sakarya’da tarihin en büyük sanat yatırımına meclis onayı
16:38 Çayırova’da yabani otlar temizleniyor
16:10 İzmit Belediyesi kırsal mahallelerin muhtarlarıyla buluşuyor
16:09 ‘Mesleki ve Teknik’te devlet teşviki protokolü
16:08 Yıldırım’dan ‘çöp’ ev mesaisi
15:54 İnegöl’de Yeniceköy Futbol Sahası yenilendi
15:52 İBB iştiraklerinden rekor başarı
15:03 Gölcük Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Sünnet Şöleni için kayıtlar başladı
15:02 Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okulları futbol branşında eğitim gören öğrencileri ziyaret etti
14:52 Yıldırım’da büyük dönüşüm
14:38 Bursa Şehir Hastanesi dilencilerin kıskacında!
14:09 Son genel seçim anketinin sonuçları paylaşıldı
14:08 Başkan Altay’tan Kadınhanı’na yakın mercek
14:02 Bergama ve çevresindeki ilçeleri ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki gelişmeleri değerlendirdi
14:01 Başkan Altay: “Mimarisiyle Kadınhanı’na Değer Katacak Bir Eser Ortaya Çıkaracağız”
14:00 Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve CHP Narlıdere İlçe Örgütü ile birlikte Anıtkabir’e giderek Ata’nın huzuruna çıktı
13:55 Bakan Yerlikaya’da ‘sel’ paylaşımı ve teşekkür
13:54 AFAD Başkanı Okay Memiş Ordu’da
13:52 CHP Yıldırım ilçe yönetiminden Başkan Aydın’a ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MÜSİAD: 2023 için konulan 250 milyar dolarlık ihracat hedefini kolaylıkla aşacağız

Dernekten yapılan açıklamada, milletvekilleri ile Hasbihal Toplantısı’ndaki konuşmasına yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD’ın …

MÜSİAD: 2023 için konulan 250 milyar dolarlık ihracat hedefini kolaylıkla aşacağız
09.03.2022
156
A+
A-

Dernekten yapılan açıklamada, milletvekilleri ile Hasbihal Toplantısı’ndaki konuşmasına yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD’ın Türkiye’nin ekonomik gücünü, yatırım potansiyelini, üretim hacmini, ihracat vizyonunu geleceğe güvenle taşıyabilmek, halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2022’yi “Yatırım Yılı” ilan ettiğini hatırlattı.

Asmalı, göreve geldiklerinde ortaya koydukları 7 stratejik hedefin büyük bölümünü hayata geçirdiklerini belirterek, “Yeni pazarlara yönelik ihracat hedeflerimizi; nitelikli istihdam gücümüz, yenilikçi girişimcilerimiz, yatırımcılarımız ve donanımlı gençlerimizle gerçekleştireceğimize inancımız tam.” ifadesini kullandı.

MÜSİAD’ın Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişmesinin yanı sıra küresel bir oyuncu olması adına da çok önemli projelere imza atarak ilerlediğini ifade eden Asmalı, şunları kaydetti:

– “2023 YILI İÇİN HEDEFLENEN 250 MILYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİNİ AŞACAĞIZ”

Mahmut Asmalı, Türkiye’nin Kovid-19 salgını boyunca tedarik zinciri süreçlerini eksiksiz biçimde yönettiğini aktararak, Türkiye’nin lojistik sektörü bağlamında öne çıkan küresel kavşak olma stratejisini, üretim ve yatırım merkezi olma hedefiyle perçinleyerek ilerlediğini vurguladı.

” 250 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİNİ KOLAYLIKLA AŞACAĞIZ”

Türkiye’deki yatırım alanlarının doğru tanıtılması ve üretim sahalarının geliştirilmesine yönelik öncü raporlamaların yapılması sürecini hızlandıran MÜSİAD Ticaret Ofisi’nin, bu yolda atılan önemli adımlardan biri olduğuna dikkati çeken Asmalı, “Yakın gelecekte ihracat odaklı ticarette, yeni ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile yepyeni dış pazarlara açılarak hem Türkiye’yi her alanda pozitif yönde ayrıştıracak hem de 2023 yılı için hedeflenen 250 milyar dolarlık ihracat hedefini kolaylıkla aşacağız.

Bu bağlamda iş insanlarımıza rehberlik edecek gerçekçi saha bilgilerini içeren raporlar üretip hizmetlerine sunmaya devam edeceğiz. Bu inanç ve bakış açısıyla hayata geçen Uluslararası Tahkim Merkezi ise Türkiye’nin uluslararası ticarette açık ara öne çıkabilmesi, dünya ticaretinin ülkemiz merkezli uluslararası büyüme potansiyelinin güçlendirilmesi ve ticaretin hukuk temelinde verimli bir ortamda güçlenmesi adına önemli bir role sahip.” ifadelerini kullandı.

– MÜSİAD, bölgesel kalkınmayı destekleyen yenilikçi atılımlar içerisinde

Asmalı, MÜSİAD’ın yeni projelerle bölgesel kalkınmaya önemli katkı sağladığını belirtirken, “Türkiye, 2022 yılına pozitif bir ivmeyle başladı. Doğru yatırımların, doğru iş birlikleri ile hayata geçmesi ve üretim-ihracat dengesinde katma değer sağlayabilmesi, bu eylem planını sürdürülebilir kılmakla doğru orantılı.” dedi.

Türkiye’yi küresel arenada güçlendirmek kadar, bölgesel kalkınmaya da ivme kazandırmanın en önemli öncelikleri arasında bulunduğunu bildiren Asmalı, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin her şehrinin ve her bölgesinin gelişimine yön veren teşebbüsleri ve girişimcileri sonuna kadar destekleyeceğiz. Bu vizyonu destekleyen Anadolu Ekonomi Diplomasisi yaklaşımımızla son derece verimli ve sürdürülebilir bir sinerji yakaladık. Çorum ve Kayseri’de gerçekleştirdiğimiz Anadolu Ekonomisi Diplomasisi programları çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya’nın Ankara Büyükelçilerini, iş insanlarımızla buluşturduk. Önümüzdeki dönemde Denizli ve Mersin’de farklı ülkelerden büyükelçilerimizi, iş insanlarımızla bir araya getireceğiz.

Türkiye’nin 81 ilinin sahip olduğu potansiyeli ve üretim kapasitesini yeni dış pazarlara duyurmaya ve farklı iş birliklerine imza atmaya devam edeceğiz. Bu bereketli rüzgâr iş insanlarımızın sınırları aşmasına vesile olacak. Bölgesel kalkınmayı taçlandıracak bir diğer yenilikçi atılımımız ise Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi. Türkiye, 2022 yılına pozitif bir ivmeyle başladı. Doğru yatırımların, doğru iş birlikleri ile hayata geçmesi ve üretim-ihracat dengesinde katma değer sağlayabilmesi, bu eylem planını sürdürülebilir kılmakla doğru orantılı.”

– MÜSİAD, 2. TÜRK ARAP İŞ ZİRVESİ İLE MÜSİAD EXPO 2022’YE HAZIRLANIYOR

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru, barış ve istikrar ülkesi Türkiye’mizi, Cumhurbaşkanımızın güçlü siyasi liderliğinde hep birlikte çok daha yükseklere taşıyacağız. Allah’ın izniyle necip milletimizin refah seviyesini arttıracağız. Buna yürekten inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi’ni ihtiyaçların doğru tanımlanması, fırsatların analiz edilmesi ve Türkiye’yi çok daha aydınlık yarınlara taşıyabilecek stratejilerin geliştirilmesi noktasında başlattıklarını vurgulayan Asmalı, “Proje ile MÜSİAD üyeleri, 2022’de 25 milyar TL yatırıma imza attı.

20’yi aşkın şehirde ilde, 40 farklı mevkide gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek yatırımlarla, Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi’nin etki alanını hızla genişleteceğiz ve derinleştireceğiz. Bu yatırımlar neticesinde 25 bin kişinin istihdam edilmesi, kaliteli hizmet çıtasını çok daha uç noktalara taşıyacak.” ifadelerini kullandı.

Asmalı, MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı’nın ihracat odaklı büyüme hedeflerine katkı sağlayacak en önemli atılımlardan biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Fuar aracılığıyla kıtaları birleştirecek, yaygın ve sürdürülebilir bir ticaret ağı kurguluyoruz. Anadolu topraklarının sahip olduğu üretim potansiyelini, dünyanın dört bir yanına duyurmaya kararlıyız. Medeniyetimizin ışığında çoğalttığımız bereket tohumlarını hep birlikte yer yüzüne ekeceğiz inşallah.

10-13 Haziran’da düzenlenecek Türk-Arap İş Zirvesi’ni, bu yıl İstanbul’dan Gaziantep’e taşıyoruz. Böylece ihracat vizyonumuzda bölgesel dinamiklerle şekillenen yeni bir düzenin öncüsü olacağız. 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan MÜSİAD EXPO 2022 ise global iş birlikleri ve yenilikçi yatırım fırsatları ve imkânlarıyla Türkiye’nin ihracat hedeflerini aşmasına vesile olacak.”

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.