enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C

Pandemi Destek Kredisiyle Pokemon Kartı Alan Adama Hapis

Dünya çapında artan koleksiyonculuk merakıyla özellikle Pokemon kartlarına olan talep uçuk seviyelere gelmişken, bu kartlarla ilgili pek çok …

Pandemi Destek Kredisiyle Pokemon Kartı Alan Adama Hapis
08.03.2022
171
A+
A-

Dünya çapında artan koleksiyonculuk merakıyla özellikle Pokemon kartlarına olan talep uçuk seviyelere gelmişken, bu kartlarla ilgili pek çok ilginç şey duymuştuk. Bir dönem Twitch’in bitki örtüsü haline bile gelen Pokemon kartları, geçtiğimiz aylardaysa pandemide verilen para yardımıyla kart alan bir adamla gündeme gelmişti.

ABD’de bir adam, iş yeri için aldığı pandemi destek kredisinin büyük bir kısmıyla Pokemon kartı satın almıştı. Bu adamın satın aldığı tek kartın değeri 57 bin dolar idi. Krediyi amacına uygun kullanmayan adam, bunun da üstüne kredi başvurusunda çalışan sayısı ve yıllık gelir hakkında da yalan söylemişti. Adamın haftalardır süren duruşması en sonunda sona erdi ve bu kişinin akıbeti belli oldu.

3 yıl hapis, 3 yıl şartlı tahliye, 85 bin dolar krediyi geri ödeme, 10 bin dolar ceza… Değdi mi?

57 bin dolar karşılığında nadir bulunan Charizard Pokemon kartı satın alan 31 yaşındaki Vinath Oudomsine, ABD Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı karara göre üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Oudomsine, hapis cezasının yanı sıra hapis cezasının ardından 3 yıl şartlı tahliyeyle serbest bırakılacak ve 85 bin dolarlık krediyi ve 10 bin dolarlık cezayı ödeyecek.

Peki o nadir, tam olarak 57 bin 789 dolar değerinde olan, birinci baskı, gölgesiz ve holografik neredeyse hiç dokunulmamış durumdaki Charizard karta ne oldu dersiniz? Oudomsine, bu kartı da yetkililere teslim etmeyi kabul etti. Böylelikle Oudomsine’in bu hareketinden kaynaklanan toplam gider 152 bin doları aşmış olacak.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.