enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1972
EURO
38,1073
ALTIN
2.900,43
BIST
9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Çok Bulutlu
28°C

NASA’nın yeni projesinde uzay meraklılarının isimleri Ay’a gidiyor

NASA, Ay’a gidiş planları için Artemis I projesinde gelişmeler kaydederken uzay meraklılarını da unutmuyor ve Ay’a giderken Artemis I görevinde …

NASA’nın yeni projesinde uzay meraklılarının isimleri Ay’a gidiyor
08.03.2022
151
A+
A-

NASA, Ay’a gidiş planları için Artemis I projesinde gelişmeler kaydederken uzay meraklılarını da unutmuyor ve Ay’a giderken Artemis I görevinde isimlerini gönderme şansı sunuyor.

Projenin bu yıl içinde Florida, Cape Canaveral’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde başlatılması planlanıyor. NASA, uzay meraklılarının isimlerini de uzaya göndermelerini sağlayarak projeyi daha da cazip hale getiriyor.

NASA, “Artemis I için hazırlanıyoruz ve seni de yanımıza almak istiyoruz. Yaklaşan göreve adınızı ekleyin ve Ay’ın yörüngesinde dönerken NASA Orion uzay aracıyla uçsun” dedi.

USA Today’in haberine göre, flash sürücüde yer almak için, resmi web sitesini ziyaret etmek yeterli. İsimlerini başarıyla kaydedenler, gelecekteki görev lansmanlarına sanal olarak katılmak için NASA’dan bir QR kodu alacaklar.

Artemis I’in fırlatılmasının ardından, Artemis II’nin Mayıs 2024’te, Ay’a astronot gönderecek olan Artemis III’ün ise 2025’te fırlatılması planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.