enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1864
EURO
38,1321
ALTIN
2.899,99
BIST
9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C

Dünya bu zirveyi bekliyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakereler öncesi Putin’i barışa davet edecek

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Savaş nedeniyle başta Avrupa olmak üzere …

Dünya bu zirveyi bekliyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakereler öncesi Putin’i barışa davet edecek
06.03.2022
159
A+
A-

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Savaş nedeniyle başta Avrupa olmak üzere Türkiye’de de benzin fiyatlarında ciddi bir yükselmeye meydana geldi. Savaşın sonuçlarının dünya ekonomisi üzerinde ağır şekilde hissedilmesinin ardından iki ülke ile de yakın ilişkileri bulunan Türk diplomasisi harekete geçti.

DÜNYA BU ZİRVEYİ BEKLİYORDU

Hem Ukrayna hem de Rusya‘nın diploması anlamındaki tavrını merakla beklediği Türkiye, ısrarla barıştan yana tavır almıştı. Türkiye’nin bu tutumu NATO ve Avrupa ülkelerine de umut verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bugün gerçekleştirilecek görüşme merakla bekleniyordu.

TÜRKİYE, İYİ İLİŞKİLERİ DEVREYE SOKACAK

İki ülke ile de diplomatik ilişkileri iyi olan ve iki ülke ile birden görüşme olanağına sahip nadir ülkelerden biri olması nedeniyle önemli konumda bulunan Türkiye’nin barış konusunda iyi ilişkileri devreye sokacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarınki müzakereler öncesinde Rusya Devlet Başkanı Putin’i barışa davet edecek.

TÜRKİYE ÖNEMLİ MADDELER ÖNE SÜRECEK

Öte yandan görüşmeyle ilgili elde edilen bir diğer önemli detay ise Türkiye tarafından yapılan hazırlık. İddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmayları tarafından detaylıca hazırlanan bir rapor Erdoğan’a sunuldu. Söz konusu raporda, iki ülke arasındaki savaşın neden bitmesi gerektiği yönünde bilgilerin yer aldığı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.