enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,4796
EURO
34,6850
ALTIN
2.407,11
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dikkat çekmişti! Takdir toplayan Osmanlı geleneği bu ilçede yaşatılıyor

İmza attığı sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, son olarak soğuk kış aylarında yiyecek …

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dikkat çekmişti! Takdir toplayan Osmanlı geleneği bu ilçede yaşatılıyor
30.12.2021
200
A+
A-

İmza attığı sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, son olarak soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için kolları sıvadı.

“ECDADIN GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ”

Belediye Başkanı Hamza Şayir’in talimatı ile harekete geçen ekipler, yiyecek sıkıntısı çeken hayvanlar için ilçedeki ormanlık alanlara meyve astı. O anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Şayir, “Gelecekten bugüne… Tıpkı dün olduğu gibi bugün de, Dilovamız’da; hayvanların soğuk kış aylarında aç kalmamaları için ağaçlara meyveler asıyor, ecdadın geleneğini devam ettiriyoruz. Aynı zamanda Osmanlı geleneği olan ağaçlara meyve asma geleneğini devam ettiriyoruz” notunu düştü. Başkan Şayir’in paylaşımı kısa sürede çok sayıda yorum ve beğeni aldı.

ERDOĞAN DA VURGU YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Osmanlı’daki bu geleneğe vurgu yaparak “Osmanlı, ağaçlara meyveleri asarmış ki o hayvanlar gelsinler bu meyvelerden nasiplerini alsınlar” ifadelerini kullanmıştı.

İşte o anlara ilişkin kareler;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.