enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Amazon, Tüm Fiziksel Mağazalarını Kapatacağını Açıkladı

E-ticaret devi Amazon, ABD ve Birleşik Krallık’taki müşterilerini ilgilendiren bir karar aldığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara …

Amazon, Tüm Fiziksel Mağazalarını Kapatacağını Açıkladı
03.03.2022
167
A+
A-

E-ticaret devi Amazon, ABD ve Birleşik Krallık’taki müşterilerini ilgilendiren bir karar aldığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre söz konusu ülkelerde yer alan 68 fiziki mağaza kapatılacak. Amazon, bu kapatmalarla ilgili takvimin henüz net olmadığını, detaylar netleştikçe şubelere yerleştirilecek pankartlarla müşterilerin bilgilendirileceğini söyledi.

Reuters’ta yer alan bir habere göre Amazon, fiziki mağazaları kapatmayı uzun zamandır düşünüyordu. Aslında bu mağazalar şirketin gelirleri ve müşteri ilişkileri için yapılan uzun soluklu bir deneydi. Amazon tarafından yapılan açıklama, bu deneyin sonuna gelindiğini ortaya koyuyor.

Çalışanların hakları korunacak

Amazon tarafından yapılan açıklamalarda, kapatılacak 68 mağazada çalışan işçilerin haklarının korunacağı ifade edildi. Açıklamaya göre dileyen işçiler farklı birimlere yönlendirecek ve çalışmaya devam edecekler. Dileyenlerse kıdem tazminatlarını alıp, Amazon’dan tamamen ayrılabilecekler. Şirket, bu konudaki tercihi tamamen çalışanlara bırakmış durumda.

Amazon, uzun zamandır e-ticaret sektörünün bir numaralı ismi olsa da 2015 yılı, şirket için devrim oldu. Çünkü şirket, ilk kez 2015’te fiziki bir mağaza açtı. Sonraki süreçte bu mağazaların sayısı arttı. Bazı şubelerinde sadece kitap satan şirket, bazı şubelerinde ise e-ticaret platformunda yer alan en yüksek puanlı ürünleri satmaya çalıştı. Ayrıca kasiyer olmayan şubeler de açıldı. Ancak şirket, bu hamleyle fiziksel perakendecilikten tamamen vazgeçmiyor. Amazon’un gelecek dönemler için yeni fiziksel şube planlarının olduğu biliniyor.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.