enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1508
EURO
38,2036
ALTIN
2.925,64
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C

Ukraynalı görevli, Rus oligarkın yatını batırmaya çalıştı: “İntikam için!”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen ve devletin silah üreticisi olarak tanınan Rus oligark Alexander Mikheev’e ait bir …

Ukraynalı görevli, Rus oligarkın yatını batırmaya çalıştı: “İntikam için!”
02.03.2022
223
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen ve devletin silah üreticisi olarak tanınan Rus oligark Alexander Mikheev’e ait bir tekne, İspanya’da Ukraynalı görevlisi tarafından batırılmaya çalışıldı. İsmi açıklanmayan Ukrayna vatandaşı yat görevlisi ise tutuklandı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yedinci gününde ülkede çatışmalar şiddetlenirken, ABD ve AB ülkeleri Moskova’ya karşı yaptırımlarını sertleştireceklerini vurguladı. Rus oligarkların ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlerin özel jetlerini ve yatlarını kaçırmaya başladığı iddia edildi.

Bu yatların kaçırıldığı ülkelerden biri olan İspanya’nın Mallorca adasından ise ilginç bir haber geldi. Ukraynalı bir denizcinin, Port Adriano’da, Putin’in yakın dostu ve silah üreticisi Rus oligark Alexander Mikheev’e ait 48 metrelik yatı batırmaya çalışırken yakalandığı aktarıldı.

Rus milyarder Alexander Mikheev’in yatının yaklaşık değeri ise 6 milyon euro olarak açıklandı.

‘ROKET SALDIRISININ İNTİKAMINI ALDIM’

İsmi açıklanmayan denizci, yaptığı eylemi Putin’in memleketi Kiev’deki apartmanlara düzenlenen roket saldırısının intikamı olarak açıkladı. Denizci, saldırılarda Ukrayna’daki evinin yıkıldığını da iddia etti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından yat görevlisi tutuklanırken, hapis cezası almasına kesin gözüyle bakılıyor. İsmi açıklanmayan adam tutuklanmasının ardından, polise yaptığı açıklamada “Bu yatın sahibi , şu anda Ukraynalıları öldürmek için kullanılan silahları satarak para kazanan bir suçlu.” dedi.

Yat görevlisi kişinin cumartesi sabahı öfke içerisinde lüks yata geldiği ve diğer çalışanlardan gemiyi terk etmelerini istediği aktarıldı. Adamın makine dairesini doldurmak için birkaç valf açtığı ancak mürettebat üyeleri tarafından durdurulduğu kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.