enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
21°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Apple, Rusya İçin Uygulayacağı Yeni Yaptırımları Açıkladı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından pek çok ülke ve şirket, Rusya’yı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kınamış ve bazı yaptırımlara maruz …

Apple, Rusya İçin Uygulayacağı Yeni Yaptırımları Açıkladı
02.03.2022
183
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından pek çok ülke ve şirket, Rusya’yı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kınamış ve bazı yaptırımlara maruz bırakmıştı. Bu yaptırımların arasında otomotivden spora birçok alanda ağır yaptırımlar bulunuyordu.

Apple ise yavaş yavaş dozunu arttırdığı yaptırımlara yenilerini ekledi. Şirket, Rusya’da ürün satışlarını bile durdurdu.

Apple, yaptırımlar hakkında açıklama yaptı

Apple yetkilileri yaptıkları açıklamada şunları söyledi;

“Ukrayna’nın Rus işgali olması ve vatandaşların şiddete maruz kalması hakkında oldukça endişeliyiz. İnsani çabaları destekliyor, mülteci krizine çözüm sağlamaya çalışıyor ve bölgede elimizden gelen bütün desteği sağlamaya çalışıyoruz.

Bu işgal sırasında birçok eylem aldık. Rusya’daki bütün ürünlerimizin satışını durdurduk. Geçen hafta, Rusya’ya ürün göndermeyi bıraktık. Apple Pay ve diğer servisler kısıtlandı. RT News ve Sputnik News uygulamaları artık Rusya dışındaki ülkelerde App Store’dan kaldırıldı. Ukrayna’daki vatandaşların güvenliğini için Apple Haritalarda bulunan canlı trafik ve kazalar özelliğini devre dışı bıraktık.

Yaşanan durumu değerlendirmeye ve ilgili hükümetlerle ilgili yaptırımlara devam edeceğiz. Dünyanın her yerinde barış için çağrıda bulunanlara katılıyoruz.”

Görünen o ki yakın zaman Rusya’yı yeni yaptırımar bekliyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.