enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Restleşme sürüyor! Zelenski’nin “Rus askerler Ukrayna’dan çıksın” çağrısına Kremlin’den yanıt: Onlar silah bıraksın

Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakere görüşmelerinin ilki önceki gün tamamlandı. Ateşkes kararı beklenen iki ülke, ikinci toplantı için anlaşmaya …

Restleşme sürüyor! Zelenski’nin “Rus askerler Ukrayna’dan çıksın” çağrısına Kremlin’den yanıt: Onlar silah bıraksın
01.03.2022
150
A+
A-

Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakere görüşmelerinin ilki önceki gün tamamlandı. Ateşkes kararı beklenen iki ülke, ikinci toplantı için anlaşmaya vardı. Bu sabah saatlerinde Harkov Belediye Binası’nın Rusya tarafından vurulması ise şok etkisi yarattı.

KREMLİN’DEN ZELENSKİ’NİN ÇAĞRISINA YANIT

Rus devlet sarayı Kremlin de önceki gün Rus askerlere “silah bırakın” çağrısı yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’ye yanıt verdi. Kremlin’den yapılan açıklamada, “Zelenski, Ukrayna ordusuna silah bırakma emri verebilir ve can kaybı yaşanmaz. Rus güçleri sivil altyapıyı ve konutları vurmuyor. Şu anda Putin’in Zelenski ile konuşması planlanmıyor” ifadelerine yer verildi.

“AB’YE BAŞVURMASI STRATEJİK DEĞİL ÇÜNKÜ AB ASKERİ DEĞİL”

Rusya tarafından yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:(Başka ülkeleri müzakerelere aracılık etmesi) Rusya ile Ukrayna doğrudan görüşmeler yürütüyorlar. Yaptırımların bizim pozisyonumuzu değiştirmesi söz konusu olamaz. Ukrayna ile görüşmelerin sonuçlarını değerlendirmek için çok erken, görüşme konusunda Putin bilgilendirildi. Ukrayna’nın AB üyeliği için başvurması stratejik bir güvenlik meselesi değil, çünkü AB askeri bir birliktelik değil.”

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.