enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,4118
EURO
34,7934
ALTIN
2.400,09
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

ÇEŞME’DE OTELLER YÜZDE YÜZDE DOLULUK ORANINA ULAŞTI

Yılbaşı kutlamaları dolayısıyla yurt genelindeki turizm destinasyonlarında hareketlilik oluşurken, İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’deki oteller …

ÇEŞME’DE OTELLER YÜZDE YÜZDE DOLULUK ORANINA ULAŞTI
30.12.2021
205
A+
A-

Yılbaşı kutlamaları dolayısıyla yurt genelindeki turizm destinasyonlarında hareketlilik oluşurken, İzmir’in turistik ilçesi Çeşme‘deki oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, ışıklandırma ve süslemelerle hem sokaklarda hem de işletmelerde son hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Yılbaşı kutlamaları dolayısıyla tatil beldelerinde yoğunluk oluşurken, İzmir’in Çeşme ilçesindeki oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Öte yandan hem sokaklarda hem de işletmelerde yılbaşı hazırlıkları tamamlandı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Şu anda Çeşme’deki otellerimiz ve Alaçatı sokakları yılbaşı için tamamen hazırlandı. Işıklandırmalarından, süslemelerine kadar hazır bir şekilde restoran ve otellerimiz misafirlerini bekliyor. Biz her yıl olduğu gibi bu yıl da Alaçatı’da yılbaşı kutlamanın bir prestij olduğunu vurguluyoruz. Çok sayıda misafirin Alaçatı’ya geleceğini rezervasyonlardan görüyoruz. Alaçatı otellerimiz yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Çeşme’de ise daha çok 5 yıldızlı otellerimiz mevcut. Açık olan otellerimizin neredeyse tümü yılbaşına hazır ve dolmuş durumda. Otellerimizin dışında restoran ve kafelerde de yılbaşı kutlamalarına hazırlık devam ediyor. Onlar da kendilerini yılbaşına hazırladılar ve rezervasyonları tamamladılar” ifadelerini kullandı.

‘İÇ MEKANLARDA DİKKATLİ OLUNMALI’

Yılbaşı kutlamalarında dikkatli olunması gerektiğinin de altını çizen Demir, “Covid-19 ile maalesef hala karşı karşıyayız. Yeni varyantla birlikte yılbaşının felakete dönüşmemesini arzu ediyoruz. Kapalı alanlarda maske ve mesafe standartlarına uymamız lazım. Geçen yılbaşını kutlayamadık. 2019’a baktığımızda ise güzel bir yılbaşı geçirdik. Alaçatı sokakları 10 binleri ağırladı. Aynı atmosferi bu yılbaşında yaşamak istiyoruz. Beklentimiz ve arzumuz bu şekilde. Ne yazık ki Covid-19 ile karşı karşıya olduğumuz için iç mekanlarda gerekli mesafe ve standartlara uyarak yılbaşını kutlamamız lazım. Daha çok açık alanlarda yeni yıla merhaba dememiz gerekir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.