enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2168
EURO
37,9157
ALTIN
2.921,21
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gabe Newell, Steam Neden Bitcoin ile Ödeme Almıyor Sorularını Cevapladı

Valve’ın önde gelen dijital oyun mağazası Steam üzerinden Bitcoin ödemelerinin neden bir anda kaldırıldığı sorusuna nihayet açıklama geldi …

Gabe Newell, Steam Neden Bitcoin ile Ödeme Almıyor Sorularını Cevapladı
01.03.2022
222
A+
A-

Valve’ın önde gelen dijital oyun mağazası Steam üzerinden Bitcoin ödemelerinin neden bir anda kaldırıldığı sorusuna nihayet açıklama geldi.

Valve Steam Pass Tarzı Bir Servis Getirmeyi Düşünmüyor

Aralık 2017’den önce Bitcoin ile ödemeyi iletilen adrese yapacağınız ücret transferi üzerinden kabul eden Steam bu yolla oyun satın almak isteyen bütün oyunculara hizmet desteği sunuyordu. Özellikle kripto parayla yapılan alışverişlerin popülerliği yavaş yavaş artıyorken sunulan bu fırsat hedef kitlesine kolaylık sağlamaktayken bir anda Steam üzerinden bu ödeme yönteminin kaldırılmış olması kafalarda soru işareti yaratmıştı.

PC Gamer tarafından Gabe Newell ile yapılan röportajda Gabe’in yaptığı açıklamaya göre Bitcoin ile ödemenin kaldırılmasının iki sebebi var. İlki işlemlerin yüzde 50’sinin sahte olmasıydı. Bu, sahte ödemeler için kabul edilemeyecek bir miktar olduğundan hem Valve hem de geliştirici şirketler durumdan hiç de memnun değildi. İkincisi ise Bitcoin’in değişken varlığı sebebiyle gelirlerin sürekli dalgalanmaya uğrama ve finansal zarar yaratma ihtimaliydi. Hem Valve’ı hem de yapımcıları pek çok zarara sokan bu iki sebep yüzünden Aralık 2017’den itibaren kaldırılan Bitcoin desteği aynı problemleri barındırdığı sürece gelecekte geri dönmeyecek gibi duruyor.

SaveButonu – Gamegar
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.