enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2020
EURO
37,9296
ALTIN
2.913,55
BIST
9.634,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Çok Bulutlu
28°C

Barış görüşmeleri devam ederken Rus ordusu Kharkiv’e misket bombalı saldırı gerçekleştirdi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 5. güne girildi. Saldırılarda 14’ü çocuk olmak üzere 352 sivil hayatını kaybetti, 1684 kişi de yaralandı. İki …

Barış görüşmeleri devam ederken Rus ordusu Kharkiv’e misket bombalı saldırı gerçekleştirdi
28.02.2022
150
A+
A-

Rusya‘nın Ukrayna‘yı işgalinde 5. güne girildi. Saldırılarda 14’ü çocuk olmak üzere 352 sivil hayatını kaybetti, 1684 kişi de yaralandı. İki ülkenin heyeti, savaşı durdurmak için bir araya geldi. Taraflar arasında görüşmeler devam ederken Rusya Ukrayna‘nın en büyük ikinci şehri olan Kharkiv’de bir alışveriş merkezine misket bombaları ile saldırdı.

BOMBALI SALDIRI ÇOK SAYIDA İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

Olay anına ilişkin paylaşılan görüntüde toz ve duman altında kalan alışveriş merkezinin bulunduğu cadde üzerinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu görülüyor. Saldırının, 5 gündür devam eden savaşta sivillere karşı yapılan en ağır saldırılardan bir tanesi olduğu tahmin belirtiliyor.

UKRAYNA: RUS BİRLİKLERİ GERİ ÇEKİLMELİ

Ukrayna-Rusya arasında yapılan müzakerelerden ilk bilgiler gelmeye başladı. Rus birliklerinin tamamen çekilmesini talep eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, görüşmelerden pek bir sonuç çıkacağını ummadığını fakat her şeye rağmen ellerinden geleni yapmak zorunda olduklarını söyledi.

“MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE ANLAŞMALIYIZ”

Rusya heyetinin başındaki isim olan Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, Rusya’nın Ukrayna ile müzakerelerde her iki tarafın da çıkarına olacak bir anlaşmaya varmakla ilgilendiğini belirtti. Medinsky, “Çatışmanın her saati Ukrayna vatandaşlarının, Ukraynalı askerlerin ölümü anlamına geliyor. Bu nedenle elbette, mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varmakla ilgileniyoruz. Anlaşmaların her iki tarafın da çıkarlarını karşılaması gerektiğine şüphemiz yok” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.