enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2093
EURO
37,8630
ALTIN
2.935,87
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO ya da Rusya Nükleer Savaş Başlatırsa Kaç İnsan Ölür?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan savaş sürerken dünya, bir nükleer savaşa hiç olmadığı kadar yakın …

NATO ya da Rusya Nükleer Savaş Başlatırsa Kaç İnsan Ölür?
28.02.2022
176
A+
A-

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan savaş sürerken dünya, bir nükleer savaşa hiç olmadığı kadar yakın durumda. Yıllardır gelişmiş ülkelerin üzerinde çalıştığı nükleer silahların varlığından korkulurken bugün tekrar tekrar sorulan ‘Nükleer savaş yaşanırsa ne olur?’ sorusunun cevabı, Princeton Üniversitesi tarafından daha önce bilimsel olarak verilmişti.

Princeton Üniversitesi Science & Global Security tarafından yapılan bir araştırma, NATO ile Rusya arasında gerçekleşebilecek olası bir nükleer savaş durumunda dünyada yaşanacakları simüle etti. 2019 yılında yayımlanan bir videoda gösterilen simülasyon, ortaya akıl almaz ölüm rakamları çıkardı. Dört dakikalık video, ABD ve Rus güçlerinin hedef alabilecekleri ve kullanabilecekleri mühimmatlara göre hazırlandı.

90 milyondan fazla insan, sadece patlamalar sonucunda ölebilir:

Zamanının en güncel nükleer silah verileriyle oluşturulan 4 dakikalık simülasyon, iki ülke arasındaki olası bir nükleer savaş sonucunda 90 milyondan fazla insanın hayatını kaybedebileceğini gösterdi. Üstelik bu sayı, yalnızca patlamalardan kaynaklanan ölümlerle sınırlıydı. Nükleer serpinti ve nükleer bombaların uzun vadeli etkilerinden kaynaklanan ölümler, bu hesaplamada yer almadı.

Nükleer savaş korkusu, Rusya’nın Ukrayna’ya girişiyle yeni bir dünya savaşının çıkabileceği korkusuyla halihazırda başlamıştı. Fakat geçtiğimiz gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus Nükleer Caydırıcı Kuvvetleri’ne yüksek alarma geçme emri verdiği öğrenildi. Dolayısı ile bu korku artık kabekat artmış durumda.

Peki, Rusya bir nükleer bomba atar ve nükleer savaş başlatırsa neler yaşanır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.