enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2947
EURO
35,0668
ALTIN
2.396,85
BIST
10.375,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
31°C
İstanbul
31°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Britanyalıların Ukrayna’ya savaşa gitmesi konusunda dışişleri ile savunma bakanları arasında çatışma

Moskova’yı 10 Şubat’taki ziyaretinde çevirmeni beklemeden namütenahi konuşması , Rusya şehirlerini Ukrayna şehri olarak anması gibi gaflarıyla …

Britanyalıların Ukrayna’ya savaşa gitmesi konusunda dışişleri ile savunma bakanları arasında çatışma
28.02.2022
180
A+
A-

Moskova’yı 10 Şubat’taki ziyaretinde çevirmeni beklemeden namütenahi konuşması , Rusya şehirlerini Ukrayna şehri olarak anması gibi gaflarıyla gündem olan Britanya Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın Rusya’nın özel askeri operasyonuna karşı vatandaşlarını Ukrayna’da savaşmaya çağırması tartışma yarattı. Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna’da savaşmak için yabancı gönüllüler birliğine katılmayı düşünen Britanyalılara böyle bir şey yapmamaları çağrısında bulundu.

‘Çatışmalarda sadece eğitimli askeri personelin kullanılması gerektiğini’ söyleyen Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanlığı’nın Britanya vatandaşlarına yönelik ‘Ukrayna’ya seyahat ederek hayatlarını tehlike atmamaları’ uyarısı yayımlamış olduğunu hatırlattı.

Wallace “Doğru düzgün askeri eğitim almadıysanız, silahlı kuvvetlerin deneyimli bir üyesi değilseniz, Ukrayna’nın güvenliğine katkıda bulunmanız için daha iyi yollar var” dedi.

Dün Dışişleri Bakanı Truss, BBC’nin “Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yurtdışından insanların uluslararası bir güce katılmalarını istedi. Bunu destekliyor musunuz” sorusuna, şu yanıtı vermişti:

“Destekliyorum ve elbette bu, insanların kendi karar verebilecekleri bir şey. Ukrayna halkı, sadece Ukrayna için değil, tüm Avrupa için, özgürlük ve demokrasi için savaşıyor, çünkü Putin’in meydan okuduğu şey bu. Kesinlikle, eğer insanlar bu mücadeleyi desteklemek istiyorlarsa, bunu yapmaları için onları desteklerim.”

Muhabirin “Yani Britanya’dan Ukrayna’ya savaşa yardım için giden insanları destekliyorsunuz” diye tekrar sorması üzerine Truss, “Kesinlikle, eğer yapmak istedikleri buysa” diye ısrar etmişti.

Öncesinde Ukrayna Devlet Başkanlığı, Rusya’ya karşı savaşmak isteyen yabancı gönüllüler için Bölgesel Savunma için Uluslararası Lejyon adında birlik kurulacağını duyurmuştu. Yabancıların 2016’dan beri Ukrayna ordusunda gönüllü savaşabilmesinin mümkün olduğu hatırlatılan açıklamada, ilgilenenlerin ülkelerindeki Ukrayna büyükelçiliklerinin savunma ataşelerine başvurmaları gerektiği belirtilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.