enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5351
EURO
36,6632
ALTIN
2.898,62
BIST
9.344,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Gök Gürültülü
18°C

Diyanet akademisi geliyor

İmam-hatip, müezzin, vaiz ve Kur’an kursu öğreticileri Diyanet Akademisi bünyesinde eğitilecek. Akademi, MEB ve YÖK ile ortak çalışma yapabilecek …

Diyanet akademisi geliyor
27.02.2022
202
A+
A-

İmam-hatip, müezzin, vaiz ve Kur’an kursu öğreticileri Diyanet Akademisi bünyesinde eğitilecek. Akademi, MEB ve YÖK ile ortak çalışma yapabilecek.

Adalet, Polis ve Diplomasi akademilerinin ardından şimdi de “Diyanet Akademisi” kuruluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olacak akademi, aday din görevlilerinin mesleki eğitimi ile hizmet içi eğitim faaliyetlerini ve yurt dışından gelen din görevlilerine yönelik eğitim faaliyetlerini yürütecek. Akademide imam-hatip, müezzin, vaiz ve Kur’an kursu öğreticileri eğitilecek ve aylık 1648 lira harcırah ödenecek.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Özdemir ve arkadaşlarınca hazırlanan kanun teklifinin amacı, “İslam dininin evrensel değerlerinin halka doğru ve güvenilir kaynaklardan aktarılması, Müslümanların duygularının istismar edilmesinin önlenmesi, İslam dinine karşı oluşan haksız ön yargıların önüne geçilmesi” olarak açıklandı.

Diyanet Akademisi, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olacak ve dini yüksek ihtisas, dini ihtisas ve eğitim merkezlerinden oluşacak. Akademi; MEB, Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler, lisans düzeyinde dini eğitim veren yükseköğretim kurumları ve kurullarla iş birliği ve ortak çalışma yapabilecek. Akademi Başkanı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı statüsünde olacak.

Akademideki eğitim, giriş sınavındaki başarı durumu dikkate alınarak 6 ay ile 3 yıl arasında belirlenecek. Akademide ders vermek ve görev alabilmek için eğitim görevlisi de alınacak. Sınavla alınacak görevlilerde, 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak ve ilahiyat alanında doktora yapmış olmaları şartı aranacak. Kanun teklifinin gerekçesinde şu görüşlere yer verildi: “Din hizmetleri alanında Başkanlıkta görev alacak personelin göreve başlamadan önce mesleki yeterliliklerinin sağlanması, niteliklerinin geliştirilmesi ve bu şekilde göreve hazır hale getirilmesi büyük önem arz etmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.