enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2198
EURO
37,8548
ALTIN
2.933,71
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son Dakika! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus işgalinin 3. gününde askeri üniforması ile kameralar karşısına geçti. Sık sık sosyal medya üzerinden de …

Son Dakika! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında
26.02.2022
147
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus işgalinin 3. gününde askeri üniforması ile kameralar karşısına geçti. Sık sık sosyal medya üzerinden de halkını bilgilendiren ve çağrılarda bulunan Zelenski, ülkedeki son durumu aktardı.

“KİEV KONTROLÜMÜZ ALTINDA”

Dün geceden beri ağır bombardımana uğrayan başkent Kiev’in Ukrayna güçlerinin kontrolünde olduğunu söyleyen Zelenski, “Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında. Kiev ve başkentin etrafındaki kilit şehirler ordumuz tarafından kontrol altında. İşgalciler devletimizi bloke etmek ve ve buraya kuklalarını koymak istiyor ancak düşmanın planlarını bozduk. Askerlerimiz, sınırda çatışanlar ve vatandaşlarımız lütfen ayakta kalın. Bu savaşı kazanacağız, yaşasın Ukrayna” dedi.

“HERKESE SİLAH VERMEYE HAZIRIZ”

Ukrayna lideri ayrıca, “Herkese silah vermeye hazırız. Ukrayna’yı savunabilecek herkes burada olsun. Ülkemizi korumaya gelecek olan herkese açığız. Ukrayna’yı savunacak herkes şanlı bir zafere ulaşacaktır. Bu savaşı durdurmalıyız, barış içinde yaşayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

RUSÇA KONUŞARAK RUS HALKINA SESLENDİ

Konuşmasının bir kısmını Rusça yaparak Rusya’daki insanlara seslenen Zelenski, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırıp Ukrayna’yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.