enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Meclis Sağlık Komisyonu 463 gündür toplanamıyor

Aralarında 16 doktor, 4 de eczacı olan ve 26 milletvekilinden oluşan TBMM Sağlık Komisyonu 463 gündür toplanmadı. Komisyonun eski başkanı eski …

Meclis Sağlık Komisyonu 463 gündür toplanamıyor
26.02.2022
142
A+
A-

Aralarında 16 doktor, 4 de eczacı olan ve 26 milletvekilinden oluşan TBMM Sağlık Komisyonu 463 gündür toplanmadı. Komisyonun eski başkanı eski Sağlık Bakanı AK Parti’li Recep Akdağ, komisyonu toplamıyor.

TOPLAM 13 milyon vaka 80 bin de ölümün yaşandığı korona süreci ile, sağlıkta şiddet, dengesiz ücret, 9 bin hekim istifası, sağlık çalışanlarının feryatları, ilaç ve hastanelerdeki randevu sıkıntısı gibi sorunlara rağmen, TBMM Sağlık Komisyonu 463 gündür toplanmadı, hiçbir sorunu da ele almadı. Aralarında 16 doktor, 4 de eczacı olan ve 26 milletvekilinden oluşan komisyonun Başkanı eski Sağlık Bakanı AK Parti’li Recep Akdağ, komisyonu toplamıyor. CHP, Sağlık ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin de katılımı ile “acil toplantı” istedi.

BAŞVURU YAPTILAR

TBMM Sağlık Komisyonunun CHP’li üyeleri Fikret Şahin, Ali Şeker, Fazıl Kasap, Burhanettin Bulut, Kani Beko ve Ünal Demirtaş, son olarak Ankara’da Dr. Ebru Ergin’in hastası tarafından saldırıya uğradığını da hatırlattılar. Milletvekilleri başvurularında “Sağlıkçılara yönelik şiddetteki artış, can güvenliğinin sağlanması, cezalar getirilmesi için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin katılımlarıyla, komisyonun ivedilikle toplanmasını talep ediyoruz” dediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.