enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2288
EURO
37,6081
ALTIN
2.919,41
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Ukrayna halkı zor günlerden geçiyor! Kiev’de patlamayan Rus füzesi paniği

Rus ordusu Ukrayna’nın Başkenti Kiev’e adım adım ilerlerken iki taraf arasında yaşanan çatışmalar şiddetini artırıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı …

Ukrayna halkı zor günlerden geçiyor! Kiev’de patlamayan Rus füzesi paniği
25.02.2022
281
A+
A-

Rus ordusu Ukrayna‘nın Başkenti Kiev‘e adım adım ilerlerken iki taraf arasında yaşanan çatışmalar şiddetini artırıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ülkelerini savunacaklarını belirtip seferberlik ve sıkıyönetim ilan etti. Şehirlerde bombaların patlamasıyla halk evlerini terk ederek metro istasyonlarında yaşamaya başladı.

KİEV’DE SİVİLLERİN OLDUĞU BİNALAR VURULDU

Bu sabah ise Ukrayna’nın başkenti Kiev‘de patlama sesleri duyuldu. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Başkent’te sivillerin yaşadığı binaların da bombalandığı öğrenildi. Dün de Kiev‘de çok sayıda patlama meydana gelirken kentte sirenler çalmıştı. Bazı siviller kenti terk etmeye çalışırken bazıları da metro istasyonları ve evlerinin bodrumlarına sığınmış, banka ve eczane önlerinde kuyruklar oluşmuştu. Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ” Kiev‘de Rusya’ya ait bir savaş uçağı düşürüldü. Uçak düşerken bir binaya çarptı.” açıklamasını yaptı.

RUSYA’NIN ATTIĞI FÜZE KİEV SOKAKLARINDA DÜŞÜP PATLAMADI

Ukrayna vatandaşlarının Twitter’da paylaştığı görüntülere göre, Rusya’nın attığı bir füze Kiev sokaklarına düştü. Düştüğü yerde yolu delip dik bir şekilde duran ve patlamayan füze için Ukraynalı yetkililer imha çalışması başlatıldığını açıkladı.

LVİV’DE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Ukrayna’nın bir diğer şehri Lviv’de ise siren seslerinin geldiği öğrenildi. Kentte, Rusya’nın muhtemel saldırılarına karşı tüm kentte ışıkların söndürülmesi emri verildi. Kiev’deki birçok yabancı temsilcilik, daha güvenli olduğu gerekçesiyle çatışmalardan uzak Lviv’e taşınmıştı.

RUSYA SİVİLLERİN HEDEF ALINDIĞINI YALANLADI

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun sivil halkı hedef aldığına dair internette yayılan video ve resimleri yalanladı. Görüntüleri Ukrayna Güvenlik Servisi’nin hazırladığını söyleyen Konaşenkov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Rus silahlı kuvvetleri Ukrayna şehirlerini vurmuyor. Sivil halk tehlikede değil.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.