enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2082
EURO
37,9131
ALTIN
2.929,94
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son Dakika! Ukrayna lideri Zelenski’nin müzakere çağrısına Putin’den yanıt: Üst düzey müzakereye hazırız

Dün sabah Putin’im emriyle Ukrayna topraklarına giren Rusya, başkent Kiev dahil birçok şehri bombaladı. Ukrayna’dasıkıyönetim ve seferberlik …

Son Dakika! Ukrayna lideri Zelenski’nin müzakere çağrısına Putin’den yanıt: Üst düzey müzakereye hazırız
25.02.2022
140
A+
A-

Dün sabah Putin’im emriyle Ukrayna topraklarına giren Rusya, başkent Kiev dahil birçok şehri bombaladı. Ukrayna’dasıkıyönetim ve seferberlik ilan edildi. Bölgede birçok kişi saldırılarda hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski son olarak sabah 137 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ZELENSKİ’DEN PUTİN’E: MÜZAKERE MASASINA OTURMALIYIZ

Öğleden sonra son duruma ilişkin bir değerlendirme yapan Zelenski, topraklarını işgal eden Rusya lideri Putin’e seslendi. Rusya’nın sabahın erken saatlerine kadar füze vuruşlarına devam ettiğini belirten Zelenski, “Rusya füze vuruşlarına yerel saatle sabah 04.00’te yeniden başladı. Rus birlikleri birçok yönde ilerlemeyi durdurdu. Rusya askeri ve sivil hedefleri vuruyor” açıklamasında bulundu. Zelenski Putin’e de diyalog çağrısında da bulunarak “Rusya’yı ölümleri durdurmak için yeniden müzakere masasına oturtmalıyız” ifadelerini kullandı.

“RUSYA, MÜZAKEREYE HAZIR”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zelenski’nin çağrısına yanıt niteliğinde bir açıklama yaptı. Putin, “Rusya üst düzey müzakereye hazır” dedi.

RUSYA DIŞİŞLERİ: UKRAYNA’YI İŞGAL PLANIMIZ YOK

İki ülke arasında çatışmalar bugün de sürerken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, NATO’yu manipülasyon yapmakla suçladı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği yönündeki söylemlere tepki gösteren Lavrov, ”Ukrayna’yı işgal planımız yok” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.