enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2173
EURO
37,8498
ALTIN
2.925,64
BIST
9.124,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Yağmurlu
21°C

Ukraynalılar Barış Meydanından haykırdı: Lütfen sesimizi duyun!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Ukraynalılar Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını protesto etti. Ukrayna’daki yakınları için dua etti gözyaşı …

Ukraynalılar Barış Meydanından haykırdı: Lütfen sesimizi duyun!
25.02.2022
232
A+
A-

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Ukraynalılar Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını protesto etti. Ukrayna’daki yakınları için dua etti gözyaşı döktü.

Kuşadası’nda yaşayan Ukranyalılar, İsmail Cem Dostluk ve Barış meydanında Rusya’nın saldırısını protesto etti. Ukrayna bayrakları, üzerinde Rusça, Ukraynaca ve Türkçe savaş karşıtı sloganlar bulunan dövizler taşıyan Ukraynalılara, Türk vatandaşları da destek verdi.

Ölenler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı ile Ukrayna Ulusal Marşı okundu. Türkiye’nin boğazları savaş gemilerine kapatmasını isteyen Ukraynalılar zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

“YAŞANANLARI SEYREDEREK ÜZÜLMEK YETMİYOR”

Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Olena Burgaç,  Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın savaş hakkındaki açıklamasını okudu.

Burgaç, savaşın Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne bir saldırı olduğunu söyleyerek,

“Ukrayna’da kardeşlerimiz, çocuklarınız, ailelerimiz var. Avrupa gibi bir coğrafyada barış ve özgürlük isteyen bir ülkeye tüm dünyanın destek vermesi gerekiyor. Lütfen sesimizi duyun yardım edin.

Televizyonlar karşısında oturup yaşananları seyrederek üzülmek yetmiyor artık. Uluslararası toplum acilen harekete geçmeli. Ukrayna vatandaşlarının hayatları ve güvenliğinin yanı sıra tüm Avrupa vatandaşlarının güvenliği ve gelecek dünya düzeni ortak tepkilere bağlıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.