enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2133
EURO
37,8422
ALTIN
2.923,28
BIST
9.012,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
21°C

Ukraynalı denizci, Rus tanklarının ilerleyişini durdurmak için kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü’nü havaya uçurdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, UkraynaGENEL SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ Ukrayna’da pek çok kişi sığınaklarda ya da yeraltı metro …

Ukraynalı denizci, Rus tanklarının ilerleyişini durdurmak için kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü’nü havaya uçurdu
25.02.2022
194
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna

GENEL SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Ukrayna’da pek çok kişi sığınaklarda ya da yeraltı metro istasyonlarında bekliyor. Ülkede eli silah tutan herkesin askere çağrıldığı bir genel seferberlik ilan edildi. 18-60 yaş arası erkeklerin ülkeyi terk etmesine izin verilmiyor. Ancak ülkeden ayrılmaya çalışan çok sayıda sivil var.

UKRAYNALI DENİZCİ KENDİNİ HAVAYA UÇURDU

Başkent Kiev’de sivillere ait binaların bombalanırken Ukraynalı denizci Vitaliy Skakun, Rus tanklarının ilerlemesini durdurmak için kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü’nü havaya uçurdu. Skakun’un, köprüye bombalar döşediği, ancak ayrılmak için zamanının kalmadığı bildirildi. Köprüyle birlikte havaya uçan Skakun, ülke kamuoyunda kahraman ilan edildi. Ukrayna basınında yer alan haberlerde, “Skakun’un Kahramanca eylemi, düşmanın ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlattı. Birim organize olup savunma için yeniden konuşlandı” ifadelerine yer verildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Ordunun açıklamasında, “Tank ilerleyişini durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurma kararı alındı. Denizci Vitaliy Skakun, bu görevi yerine getirmek için gönüllü oldu ve düşmanı durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurdu” denildi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.