enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1749
EURO
38,2875
ALTIN
2.910,94
BIST
9.673,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

13 Ukrayna askeri Rus Donanması’na meydan okudu: Rus gemisi, buradan defol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in resmi olarak başlattığı Ukrayna işgali sürüyor. Rus ordusu son olarak Karadeniz’deki küçük bir ada olan …

13 Ukrayna askeri Rus Donanması’na meydan okudu: Rus gemisi, buradan defol
25.02.2022
168
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in resmi olarak başlattığı Ukrayna işgali sürüyor. Rus ordusu son olarak Karadeniz’deki küçük bir ada olan Yılan Adası’nı işgal ederken adanın işgali sırasında hayatını kaybeden 13 asker sosyal medyada gündem oldu.

“RUS GEMİSİ BURADAN DEFOL”

Adayı işgal etmeden önce Ukrayna askerleri ile iletişime geçen ve teslim olma çağrısı yapan Rus gemisi, askerlere yolladığı mesajda”Tüm silahlarını teslim etmeniz ve teslim etmenizi öneririm. Aksi takdirde ateş açacağım, anlaşıldı mı?” ifadelerine yer verirken, Ukrayna askerler bu mesaja “Buraya kadarmış. Rus gemisi, buradan defol” şeklinde yanıt verdi. Bu yanıtın ardından iletişimi kesen Rus gemisi Yılan Adası’nı bomba yağmuruna tutarken 13 askerin hayatını kaybettiği bilgisi öğrenildi.

13 ASKER SAVAŞ KAHRAMANI İLAN EDİLDİ

Olay hakkında açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy 13 askerin cesaretlerini tebrik ettiğini belirtirken konu hakkında şu sözleri söyledi;”Askerlerimiz asla pes etmedi. Adayı savunurken kahramanca can verdiler. Ukrayna için canını verenlerin hatırası sonsuza kadar yaşasın”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.