enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Ukrayna-Rusya krizi: Tahmini saat verip uyardılar, Rus tankları yaklaşıyor

Rusya’nın Ukrayna üzerindeki baskısı şiddetle artarken, Ukraynalı üst düzey isimlerden endişe veren açıklamalar geldi. Rusya’nın Ukrayna’nın …

Ukrayna-Rusya krizi: Tahmini saat verip uyardılar, Rus tankları yaklaşıyor
25.02.2022
183
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna üzerindeki baskısı şiddetle artarken, Ukraynalı üst düzey isimlerden endişe veren açıklamalar geldi.

Rusya’nın Ukrayna’nın farklı noktalarına askeri müdahalesi devam ederken, başkent Kiev’de siren sesleri ve patlamaların arasında gergin bir bekleyiş devam ediyor…

Bölgede gerilim her an tırmanırken üst düzey Ukraynalı yetkililerden gelen açıklamalar ise Kiev’de yaşanan umutsuzluğu gözler önüne serdi.

Reuters haber ajansının “son dakika” ibaresiyle servis ettiği haberde, üst düzey yetkililer Rus ordusunun Kiev’e doğru hızını artırdığını söylediği aktarıldı.

Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Malyar, Ukrayna ordusunun sayıca az olmasına rağmen dört cephede de sınırları koruduğunu açıklarken, “Rus güçleri Kiev’e ve diğer kentlere füze saldırısı gerçekleştiriyor. Rus güçleri Cuma günü (bugün) öğleden sonra Kiev’in dışına girebilir” dedi.

“SAVAŞIN EN ZOR GÜNÜ BUGÜN”

Öte yandan benzer tonda bir açıklama da Ukrayna’nın İçişleri Bakanlığı’nda görevli danışmanı Anton Herashchenko’dan geldi.

Rus yetkili, Rus tanklarının bugün öğleden sonra başkent Kiev’e bir saldırı düzenlemesinin beklendiğini duyurdu. Herashchenko, bu günün savaşın en zor günü olacağını da dile getirdi. İçişleri Bakanlığı danışmanı ayrıca Kiev’deki askerlerde, yabancı müttefiklerden temin edilen tanksavarların olduğunu da belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.