Dünyayı tanıma aşamasında olan bebekler hemen hemen her şeye dokunmak tatmak ve bakmak ister. Bu yüzden sürekli bir kazaya neden olurlar. Ancak …
Dünyayı tanıma aşamasında olan bebekler hemen hemen her şeye dokunmak tatmak ve bakmak ister. Bu yüzden sürekli bir kazaya neden olurlar. Ancak daha gelişim çağında olduklarından bebeklere yetişkinler gibi müdahale edilmez. Peki bebeklerde elektrik çarpmasında ne yapılmalı? Elektrik çarpmasında ilk yardım kuralları
Elektrik çarpması yaygın olarak görülen kazalardan biridir. Çarpılan alan ve elektriğin woltuna bağlı ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu durum özellikle bebeklerde farklıdır. Dünyayı yeni yeni tanıyan bebekler her şeye dokunma meraklarından dolayı başlarına sürekli tehlikeli şeyler gelebilir. Bunlardan en tehlikelisi ise elektrik çarpmasıdır. Priz ve kablolarla oyun oynamaya çalışırken bu duruma maruz kalabilirler. Ancak elektrik çarpılmasında bebeklere yapılan müdahale ile yetişkinlere yapılan müdahaleyle aynı değildir. Bu konuda anne ve babaların eğitimli olması şarttır.
BEBEKLERDE ELEKTİRK ÇARPILMASI NEYE YOL AÇAR?
Ciddi oranda elektriğe maruz kalındığında kol ve bacaklarda kayıp meydana gelebilir.
Cilt yüzeyinde deformeler yaşanır. Yanıklar ciddi boyutlara ulaşabilir.
Ani kan basıncı nedeniyle solunum sıkıntısı akabinde kalp ritminde bozukluk görülür.
En ciddisi ise bebek vücutları daha zayıf olduğundan ölümle sonuçlanabilir.
BEBEKLERDE ELEKTRİK ÇARPILMASINDA NE YAPILMALI?