enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

“İkinci Elde Her 4 Araçtan 1’i Ağır Hasarlı”

Uzun zamandır yaşanan sıfır araçlardaki tedarik sorunu, ikinci el otomobillerin sıfırlarından dahi daha pahalı olduğu bir piyasanın oluşmasına …

“İkinci Elde Her 4 Araçtan 1’i Ağır Hasarlı”
23.02.2022
178
A+
A-

Uzun zamandır yaşanan sıfır araçlardaki tedarik sorunu, ikinci el otomobillerin sıfırlarından dahi daha pahalı olduğu bir piyasanın oluşmasına neden olmuştu. Arz-talep dengesizliğinden kaynaklanan fiyat artışları alıcıyı halihazırda darlamıyormuş gibi bugün, ikinci el piyasasındaki başka bir soruna işaret eden yeni veriler paylaşıldı.

Esperix Kurumsal Oto Ekspertiz Kurucusu ve Genel Müdürü Emre Öztürk, ikinci elde yükselen fiyatların piyasaya yüklü araç girişini beraberinde getirdiğini belirtti. Öztürk, bu girişin bir olumsuz sonucunuysa şöyle paylaştı: “Bayilerimize gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlara geçiyor.” Öztürk’ün açıklamaları şu şekildeydi:

Büyük kaza geçiren 1 yıllık yeni model araçlar da kazasızmış gibi gösteriliyor:

“Hurda araç statüsündeki araçlar bile bir dönem neredeyse yok sattı. Büyük bir kaza sonucu ağır hasarlı statüsüne geçen 1 yıllık yeni model araçlar da kazasızmış gibi gösterilerek satışa sunuluyor. Bu araçlar farklı parçalar kullanılarak yenileniyor, tekrar muayeneden geçirilerek kazasızmış gibi pazarlanıyor. İçerisinde olduğumuz dönemde bayilerimize gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlı çıkıyor. Hurda ve ağır hasarlı araçların ağırlığındaki artış, sertifikalı ekspertiz ihtiyacını artırıyor.”

Öztürk, ikinci el otomobil satın alacakların da işine yarayacak önemli uyarılarda da bulundu. Öztürk, sonradan eklenen parçaların ve patlayan hava yastıklarının araçların ağır hasarlı olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. Satış sırasında bu gibi durumların araç kullanıcılarını maddi ve manevi olarak tehlikeye attığını belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.