enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın iki bölgeyi tanıma kararını ele aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün imzaladığı kararnameyle birlikte Ukrayna’nın doğu bölgesindeki Rus yanlısı ayrılıkçılar Donetsk’i …

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın iki bölgeyi tanıma kararını ele aldı
22.02.2022
156
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün imzaladığı kararnameyle birlikte Ukrayna’nın doğu bölgesindeki Rus yanlısı ayrılıkçılar Donetsk’i ve Luhansk’ı resmen tanıdı. Putin’in bu kararı sonra ABD ve Avrupa ülkelerinden de tepki geldi. Almanya ve İngiltere, Rusya’ya karşı yaptırım uygularken, Türkiye bu kararı “kabul edilemez” olarak değerlendirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: UKRAYNA’NIN EGEMENLİĞİNİN AÇIK İHLALİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden Senegal’e geçtiği sırada uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu sırada yaptığı konuşmada Rusya’nın kararının Ukrayna’nın egemenliğinin açık ihlali anlamına geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığımızın yaptığı açıklamada da Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararının Minsk Anlaşmalarına aykırı olduğu belirtildi. Bu kararın Ukrayna’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına geldiği vurgulandı. Biz Rusya’nın bu kararını kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz” dedi.

ZELENSKİ’DEN TEŞEKKÜR TELEFONU

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından mevkidaşı Zelenski’den de teşekkür gecikmedi. İki lider arasında Rusya’nın kararı hakkında telefon görüşmesi gerçekleşti. Söz konusu görüşmede Zelenski’nin ortaya koyduğu tavır ve mesajlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği belirtildi. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Zelenski, “Rusya’nın provokatif kararı karşısında Ukrayna’nın pozisyonunu desteklediği için şükranlarımı ilettim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.