enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

Parmakları olmayan Zeynep’in konservatuvar başarısı

Doğuştan bir elinin parmakları olmayan Zeynep Düzgün, azmi sayesinde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazanarak, çocukluk hayalini …

Parmakları olmayan Zeynep’in konservatuvar başarısı
22.02.2022
161
A+
A-

Doğuştan bir elinin parmakları olmayan Zeynep Düzgün, azmi sayesinde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazanarak, çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Doğuştan bir elinin parmakları olmayan 19 yaşındaki Zeynep Düzgün, Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde 2017 yılında bağlama kursuna başladı.

Bağlamanın yanı sıra şan, piyano ve konservatuvar hazırlık kurslarına da katılan Düzgün, farklı üniversitelerin yetenek sınavlarına girerek başarı sağladı. Tercihini ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan yana kullandı.

Artık bir konservatuvar öğrencisi olan Zeynep Düzgün, sık sık Gençlik Gemisi’ne giderek konservatuara hazırlanan öğrencilere moral veriyor.

“NELER YAPABİLECEĞİMİ GÖSTERDİM”

İstanbul Üniversitesinde okumanın çocukluk hayali olduğunu anlatan Düzgün, “Dezavantajlarını yaşadım. Zorlandığım çok süreç oldu. Çareyi yine kendimde buldum. ‘Çalışınca niye yapamayayım?’ dedim. Sınavlara girdiğim zaman şaşırdılar. Beklemiyorlardı. Beni gördüklerinde ‘Ne yapabilir?’ diyorlardı. Sınava gittim ve birçok okul kazandım. Her okulda, ‘Daha fazla ne yapabilir?’ önyargısı vardı. Fakat neler yapabileceğimi gösterdim. Bu sanat merkezi gerçekten bir velinimet. Ücretli kurslara baktığımız zaman bir eğitim veriliyor ancak ne kadar yeterli… Burada hocalarımız olsun, yetkili hocalarımız olsun bir şeye takıldığımız zaman bizlere hemen dönüş yapıyor. Saat fark etmeksizin öğretmeye açıklar” dedi. (DHA)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.