enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5716
EURO
36,2400
ALTIN
2.960,20
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Dolandırıcılarının yeni yöntemi: ‘Elektrik faturaları’

Sosyal medya dolandırıcılarının yeni yöntemi elektrik faturaları oldu. Bu yöntemle birçok kişinin banka ya da sosyal medya hesabına erişerek …

Dolandırıcılarının yeni yöntemi: ‘Elektrik faturaları’
22.02.2022
172
A+
A-

Sosyal medya dolandırıcılarının yeni yöntemi elektrik faturaları oldu. Bu yöntemle birçok kişinin banka ya da sosyal medya hesabına erişerek tuzağa düşürmek isteyen dolandırıcılar için siber güvenlik uzmanı uyarılarda bulundu.

Sosyal medya dolandırıcıları yöntemlerine bir yenisini daha ekledi.

‘GÜNDEMİ KULLANARAK İNANDIRICILIK SAĞLIYORLAR; LİNKLERE DİKKAT’ 

‘İKİNCİ TUZAKLARI YOLDA’ 

Bu yöntemin ikinci aşamasına da dikkat çeken Demircan, “Bunun ikinci aşaması da büyük ihtimalle elektrik faturalarının düşmesinden sonra farkların hesabınıza yatırılmasıyla alakalı bir saldırı olacak. Elektrik faturalarınızın farkını linki tıklayarak ödeyebilirsiniz şeklinde hem Cumhurbaşkanlığının adını hem de Enerji Bakanlığı’nın adını kullanarak çok büyük ihtimalle bir sosyal medya saldırısı daha yapacaklar” ifadelerini kullandı.

‘SOSYAL MEDYA BASİT BİLGİLENDİRME PLATFORMUDUR’ 

Demircan, “Herhangi bir ödeme yapılacaksa bunlar ya e-devlette yayınlanır ya da basın yoluyla bildirilir. Böyle şeyleri daha legal yollardan duyuyor olmamız gerekiyor. Sosyal medya devletin sadece basit bilgilendirme için kullandığı bir platformdur. Bu tarz geri ödemeler ya da benzeri bilgilendirmeler için sosyal medyayı ne bankalar ne de devlet kurumları kullanır” diye konuştu.

‘OLTALAMA SALDIRILARINI ŞİKAYET EDİN’ 

‘VATANDAŞ SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILARININ FARKINDA’ 

Sosyal medyadan arkadaşlarının hesaplarının çalındığını ifade eden Doğancan Sakaoğlu, “Bir arkadaşım hesabının çalındığını haber verdi, gelen mesajlara bakma diye uyardı. Gündemi takip ettiklerini şimdi duydum. Bu olaylar artık normal, günlük olaylar gibi karşılanıyor” dedi.

Selime Akgüner ise, “Daha önce böyle bir olay başıma gelmedi. Mesajlar almıştım özellikle yakınlarımın hesabı hacklenip bana mesaj atıyorlardı. Bilgili olduğumuz için direkt siliyoruz. O kadar fazla dolandırıcılık çeşitleri var ki en azından çevremde birkaç kişiye doğru mu diye sorardım. Dönüş yapacağımı zannetmiyorum” ifadelerini kullandı. (DHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.