enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
25°C

3600 ek gösterge nedir, şartları neler? 3600 kimleri kapsıyor ve ne kadar verilecek?

Son dönemde çok konuşulan konulardan biri 3600 ek gösterge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla tekrar gündeme geldi. Milyonların beklediği ek …

3600 ek gösterge nedir, şartları neler? 3600 kimleri kapsıyor ve ne kadar verilecek?
08.06.2022
129
A+
A-

Son dönemde çok konuşulan konulardan biri 3600 ek gösterge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla tekrar gündeme geldi. Milyonların beklediği ek gösterge tüm memur ve memur emeklilerini kapsayacak mı? Emeklilere yarayacak mı? 3600 ek gösterge düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili tüm merak edilenler:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge için bugüne kadar üzerinde çalışılan formüllerle ilgili detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la paylaştı. Başkan Erdoğan bunun üzerine milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı hazırlıkların yürütüldüğü çalışmada sona gelindiği açıkladıktan sonra birçok vatandaş 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağını araştırmaya başladı. Peki, 3600 ek gösterge nedir kimleri kapsıyor ? İşte detaylar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

Bilindiği gibi uzunca bir süredir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik. Yarınki Kabine toplantımızın ardından yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detayları ile anlatacağım. Bugün burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmakla yetinmek istiyorum.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR VE NE İŞE YARAR?

⇒ 3600 ek gösterge kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen noktalardan biri. 

⇒ Ek gösterge rakamları unvan hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermekte. Ek gösterge ne kadar yükselirse emekli alınan aylık ve emekli ikramiye rakamı da o kadar yükseliyor. 

3600 ek gösterge nedir ne işe yarar

EK GÖSTERGE EMEKLİLERE YARAYACAK MI?

Yapılan son düzenlemeyle birlikte emeklilerin maaşlarında artış gerçekleşecek.

Düzenleme kapsamında ek göstergesi 3600’e çıkan ve 30 yıllık hizmeti olan bir memurun; emekli aylığında 1234 TL ile 1391 TL, emekli ikramiyesinde ise 44.500 TL ile 50.150 TL arasında bir artış olacak.

KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge son düzenlemeye göre hemşire, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsamakta. Ama ilerleyen günlerde bu kapsamın genişletilebileceği ifade edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. “3600 Ek göstergenin daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum” açıklamasında bulundu. Son açıklamasında da tüm kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden faydalanacağını belirtti.

3600 ek gösterge kimleri kapsıyor

EK GÖSTERGE NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Son yapılan düzenlemeye göre ek gösterge Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Haziran Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge’nin yıl başına yetişeceğini bildirdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın paylaştığı meslek gruplarına göre artış oranının yer aldığı o tablo:

3600 ek gösterge meslek grupları artış oranı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.