enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C

2024 Yılı ANTAB olağan toplantısı yapıldı

Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (ANTAB) 2024 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

2024 Yılı ANTAB olağan toplantısı yapıldı
07.06.2024
2
A+
A-

Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (ANTAB) 2024 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Birlik başkanlığına yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek seçildi. ANTAB’ın önemine değinen Başkan Böcek, Antalya turizmini el birliğiyle daha da yukarılara taşımanın birliğin öncelikli hedefi olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in girişimleriyle Antalya’nın bütününü kapsayacak çalışmalar yapmak üzere yola çıkan Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (ANTAB) 2024 yılı olağan toplantısı yapıldı. ANTAB’ın olağan genel kurul toplantısında birlik başkanı, başkan vekilleri, divan katipleri, encümen üyeleri ve komisyon üye seçimleri yapıldı.

SEÇİMLER YAPILDI

Gerçekleştirilen birlik meclis toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve turizmciler katıldı. ANTAB üyeleri 12 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından maddelerin görüşülmesine geçildi. İlk olarak birlik başkanlığı seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimlerde Antalya’nın tüm ilçelerini kapsayan ve şehrin tanıtımına yönelik çalışmaların bütüncül bir anlayışla yapılmasını hedefleyen birliğin başkanlığına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek seçildi.

MECLİS VEKİLLERİ VE ENCÜMENLER SEÇİLDİ

Meclis 1. Başkan Vekili olarak Mehmet Ali Yılmaz, Meclis 2. Başkan Vekilliğine ise Kerem Kaya Turan seçildi. Divan Katipliklerine Müge Gezginci Ünsal ile Aslı Deniz Ülker Doğrul’un seçildiği toplantıda Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan ve turizmci Kadir Derel encümen üyeleri olarak belirlendi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

ANTAB Olağan Toplantısında Komisyon üyeleri de belirlendi. Plan Bütçe Komisyonu; Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul, Akseki Belediye Başkanı İlkay Akça’dan oluşurken, Kültür ve Turizm Komisyonu’na Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ve turizmci Murat Ziya Baykal seçildi.

TURİZM İÇİN BİRLİĞİMİZ KIYMETLİDİR

Seçimlerin ardından ANTAB Başkanı sıfatıyla ilk açıklamasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeni bir dönemin başladığını Antalya’nın turizmini el birliğiyle daha da yukarılara taşımanın öncelikli hedef olduğunu belirterek, ‘Antalya’nın her bir ilçesi, mahallesi her bir karışı çok kıymetli önemli. Göreve geldiğim 2019 yılında turizm birliği yoktu. Antalya Büyükşehir Belediyesi önderliğinde ilçe belediye başkanları ve turizmcilerimizle beraber turizm birliğini kurduk 5 yıl görev yaptık. Yeni dönemde turizmcilerle bütün vatandaşlarımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Antalya’mız Türkiye’nin turizm başkenti olması nedeniyle kent ve ülke ekonomisine en büyük katkıyı turizm sektörü ile koyuyor. Ülke ekonomisinde 2023 yılında 55 milyar dolar gelirin 20-25 milyar doları Antalya katkı koymuştur. O yüzden bu birlik bizler için kıymetli ve önemlidir. Akdeniz Belediye Birliği Başkanlığını da bana layık gördünüz teşekkür ediyorum. 13 ilimizde 217 belediye başkanı ve meclis üyelerimiz var. Türkiye Belediyeler Birliğini de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı dostum Ekrem İmamoğlu oldu. Birliğimizi siyaset üstü tuttuk, her görüş düşünceden arkadaşlarımız var. Çalışmalarımıza her zaman olduğu gibi Antalyalı hemşerilerimizin mutluluğu ve huzuru için devam edeceğiz. Birliğimizin Türk turizmine hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.