enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,0844
EURO
37,9434
ALTIN
2.821,82
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

2024 TUS 2. Dönem Sınavında Şüphe!

2024-TUS 2. Dönem Sınavında Şüphe ! Hekim Birliği Genel Başkanı Yakup Gökhan Doğramacı, TUS 2. Dönem sınavı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

2024 TUS 2. Dönem Sınavında Şüphe!
15.09.2024
3
A+
A-

2024-TUS 2. Dönem Sınavında Şüphe ! Hekim Birliği Genel Başkanı Yakup Gökhan Doğramacı, TUS 2. Dönem sınavı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

ÖSYM Puan Kesintisini Nasıl Yapıyor?

ÖSYM’nin puan kesintilerini adayların beyanlarına dayandırdığı ve farklı oranlarda kesinti uygulandığına dair ciddi şüpheler var 1. Puan Kesintisinin Beyana Göre Yapılması: 2024-TUS 1. Dönem ek yerleştirmesine başvurmuş adaylar, sınav başvurusu sırasında yerleştikleri kesin olmadığından “Uzmanlık Öğrencisi Değilim” seçeneğini seçmiştir. Ancak yerleştirildiklerinde “Bir Uzmanlık Alanına Yerleştirildiğim Halde Eğitime Başlamadım” koşuluna tabi olmaları gerekir. Yönetmelik gereği bu adaylardan %5 puan kesintisi yapılması gerekirken, bazı adayların sınav sonuç belgelerinde bu kesintinin yapılmadığı görülmektedir. Bu durumda sorulması gereken sorular şunlardır: ÖSYM, puan kesintisini yalnızca adayın beyanına göre mi yapmaktadır  Eğer evet ise, bugüne kadar hatalı beyanla kesinti yapılmadan sınava girip bir eğitim programına yerleşmiş kaç aday vardır? Hatalı beyanlar tespit ediliyor mu? Hata ve suistimallere karşı sistemde açık mı var? 2. Farklı Oranlarda Puan Kesintisi Yapılması: Yönetmelik değişikliği ile puan kesintisi %2’den %5’e çıkarılmıştır (itirazımızı yaptık) @hekim_birligi

Bazı Adaylardan Yüzde 2, Bazı Adaylardan Yüzde 5 Kesinti mi Yapıldı ?

“Ancak bazı adaylardan %2, bazılarından %5 oranında puan kesildiğine dair belgeler sosyal medyada paylaşılmaktadır. Bu durumda: ÖSYM, bazı adaylardan %2, bazı adaylardan %5 puan kesintisi mi yapmıştır  Eğer evet ise, neye dayanarak böyle bir uygulama yapmıştır? Tüm bu şüphelerin giderilmesi için, 2024-TUS 2. Dönem sonuçlarının yönetmeliklere uygun olarak yeniden değerlendirilmesi ve objektif olarak açıklanması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili, ÖSYM’nin acilen bir açıklama yapması ve şeffaf bir inceleme süreci yürütmesi, adayların mağduriyet yaşamaması adına kritik önemdedir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.