enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

2022 Pasaportsuz ve vizesiz kimlikle gidilebilen ülkeler hangileridir?

Yurtdışı tatillerinde vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan yalnızca kimlikle bazı ülkelere yolculuk yapabilirsiniz. Peki, sadece kimlikle gidilen …

2022 Pasaportsuz ve vizesiz kimlikle gidilebilen ülkeler hangileridir?
28.12.2021
254
A+
A-

Yurtdışı tatillerinde vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan yalnızca kimlikle bazı ülkelere yolculuk yapabilirsiniz. Peki, sadece kimlikle gidilen ülkeler hangileridir? Pasaportsuz ve vizesiz gidilebilecek ülkeler hangileridir? 2022 Türkiye’den vize istemeyen ülkeler hangileri? Türk pasaportu ile kaç ülkeye vizesiz gidilir? Bakü’ye pasaportsuz gidilir mi? İşte yanıtlar…

Dünyanın dört bir yanı benzersiz doğal güzellikler ve zengin kültürel dokulara kucak açıyor. Her mevsim gezilip görülmesi gereken binlerce yer arasından kişisel zevklerimize ve bütçemize uygun gezi rotaları oluşturabiliriz. Eğer yurt içi seyahatler yerine başka ülkeleri keşfetmek istiyorsanız öncesinde yapmanız gereken bazı hazırlıklar var. Yurtdışına çıkmak için mutlaka yapılması gereken vize ve pasaport işlemleri kimi zaman yorucu olabiliyor. Bu işlemlerle uğraşmadan güzel bir tatil yapmak isterseniz yalnızca kimlikle giriş yapabileceğiniz ülkeleri sizler için derledik. Gelin, yalnızca kimlikle gidebileceğiniz ülkeleri birlikte öğrenelim.

VİZESİZ VE PASAPORTSUZ KİMLİKLE GİDİLEN ÜLKELER HANGİLERİDİR?

Yeni yıla sayılı günler kala aileniz ve sevdiklerinizle yurt dışında güzel bir seyahat rotası oluşturmak isterseniz yalnızca kimliğinizle kolay bir şekilde gidebileceğiniz ülkelere göz atabilirsiniz. Türkiye’den vize ve pasaport olmadan gidilebilecek toplamda 5 ülke bulunmaktadır. Bunlar; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova‘dır. 

AZERBAYCAN

Türk kültürünün derin bağlarını yakından hissedebileceğimiz Azerbaycan, vize ve pasaport şartı olmadan gidebileceğimiz en güzel ülkelerin başında geliyor. Özenle hazırlanmış bavulunuzu ve yeni tip çipli TC kimlik kartı ile başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan Azerbaycan’a gidebilirsiniz.

90 gün kalış süreli vizesiz turistik yapabileceğiniz ülkeye Türkiye’den uçtuğunuzda bu şartın geçerli olduğunu unutmayın. Diğer ülkelerden direkt uçuşlarda mutlaka pasaportunuzun yanınızda olması gerekiyor.

GÜRCİSTAN 

Türkiye’nin komşu ülkelerinden Gürcistan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor. Tarihi yapıları ve göz alıcı doğasıyla dikkat çeken Gürcistan’a vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan gidebilirsiniz.

Önceden pasaportsuz 90 gün kalınabilen ülkede artık vize ve pasaport olmadan 1 yıla kadar kalabilmek de mümkün. Türkiye’ye yakın olması sebebiyle pek çok kişinin gezi rehberinde üst sıralarda yer alan ülkeye giriş yapmak için yalnızca yeni tip çipli TC kimlik kartına sahip olmanız gerekiyor.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

Dünyanın en dikkat çeken ada ülkelerinden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yalnızca kimlikle seyahat edilebilecek rotalar arasında yer alıyor. En fazla 30 güne kadar konaklama imkanı sunan Kıbrıs’ta daha fazla kalmak isterseniz pasaport kullanarak bu süreyi 90 güne uzatabilirsiniz. 

UKRAYNA

2017’den itibaren pasaport ve vize olmadan gidilebilen Ukrayna, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraya destinasyonlardan birine dönüştü. 180 gün içerisinde 90 güne kadar giriş izni veren Ukrayna’ya yalnızca yeni tip çipli TC kimlik kartıyla gidebilirsiniz.

MOLDOVA

2019 yılının Şubat ayından beri vizesiz ve pasaportsuz seyahat hakkı tanıyan Moldova, Doğu Avrupa’ya yolculuk yapmak isteyenler için harika bir fırsat tanıyor. 180 gün içerisinde 90 güne kadar kalma imkanı tanıyan ülkede sakin ve huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. 

Özellikle kış aylarında dingin bir atmosfere kucak açan Moldova’ya kimliğinizle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İYİ TATİLLER!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.